Terug

De 3 standen van de Tula free to grow draagzak, plus een tip voor bij de newborn stand.

De 3 standen van de Tula free to grow draagzak, plus een tip voor bij de newborn stand.

De Tula free to grow draagzak heeft 3 standen, grof gezegd zijn dit pasgeboren baby, baby, dreumes. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk bij de Tula free to grow draagzak, en wanneer gebruik je welke stand van de Tula free to grow? Wij leggen je het hier haarfijn uit, plus we geven je ook nog een uitgebreide tutorial over hoe je van het bijgeleverde slaapkapje, een nekrolletje kunt maken voor een pasgeboren baby. Gauw verder lezen dus als jij meer wilt leren over de Tula free to grow draagzak.

Ben je opzoek naar de Tula free to grow draagzakken die we verkopen?
Dan kun je hier de gehele collectie bekijken >> 

 

 

De 3 standen op de heupband van de Tula free to grow draagzak. 

De Tula free to grow is een verstelbare draagzak, dit betekent dat je de afmetingen van het rugpand, dat is het gedeelte wat over het lijfje van je kindje gaat, kunt verstellen. Je kunt je voorstellen dat bij een klein kindje er minder stof nodig is dan bij een dreumes. De Tula free to grow heeft 3 standen in de breedte van dit rugpand die met drukknopen werken, en de hoogte van het rugpand kun je traploos verstellen door middel van losser of strakker zetten van 2 gespjes. 

Stand van de drukknopen

Past ongeveer tussen de volgende lichaamslengte's van je kindje. *

Stand 1/newborn 54 t/m 67 cm
Stand 2/baby 68 t/m 79 cm
Stand 3/dreumes

80 t/m 88 cm

* de lichaamslengte is een benadering, natuurlijk heeft ieder kindje een eigen verhouding en bouw. Maar ook het seizoen is erg afhankelijk van de maatvoering, je kunt je wellicht wel voorstellen, dat in de winter een kindje meer kleding aanheeft en daardoor al sneller 'groter' is qua maatvoering, dan zomers een kindje dat wellicht enkel een rompertje aanheeft. Ook een kindje met bijvoorbeeld een wasbare luier, en daardoor dikkere billetjes, zal iets meer stof nodig hebben in het rugpand om een volledige ondersteuning te hebben. Wij verwijzen naar lengte bij benadering, en het is dus geen gouden maatstaaf, moge dat duidelijk zijn. 

 

 

 

De stand van de hoogte van het rugpand van de Tula free to grow. 

De hoogte van het rugpand is naar eigen gevoel, het kindje dient tot de nek ondersteunt te zijn, maar als een kindje flink groter geworden is. En dus meer richting maat 86 gaat, en dus waarschijnlijk al wel zelfstandig kan zitten etc, is het logisch dat het rugpand op een gegeven moment korter wordt en lager op de rug uit gaat komen. Zolang het grootste deel van de rug maar bedekt is, geeft dat niets. Als richtlijn zou je kunnen stellen dat tenminste 2/3e van de gehele ruggengraat bedekt moet zijn bij een kindje wat zelfstandig kan zitten en staan. Je kindje moet niet naar achteren kunnen leunen en een balansverschuiving kunnen creeeren waardoor hij of zij eruit kiept, maar wij gaan ervanuit dat een ieder dat zelf ook prima kan aanvoelen en begrijpt. Bovendien zal je kindje tegen die tijd, ook in de breedte al niet meer passen en zul je al lang en breed overgegaan zijn naar een peuterdraagzak of gestopt zijn met dragen. 

 

Hoe zien die verschillende standen er nou eigenlijk uit?

Stand 1 van de Tula free to grow draagzak

Hierboven zie je stand 1 van de Tula free to grow draagzak. De drukknoopjes zitten op de heupband op de allerkleinste stand dichtgedrukt en de hoogte van het rugpand staat op zijn allerlaagst afgesteld. 

 

Stand 2 van de Tula free to grow draagzak

Hieroven zie je stand 2 van de Tula free to grow draagzak, je ziet dat de breedte van de draagzak groter is geworden in verhouding tot stand 1. De hoogte is hier nog als laagste afgesteld, maar kan natuurlijk ook iets hoger gezet worden als dat past bij jouw kindje. 

 

Stand 3 van de Tula free to grow draagzak

Hierboven zie je stand 3 van de Tula free to grow draagzak, dit is de breedste stand. Op de foto is de hoogte van het rugpand nog wel op zijn allerlaagst afgesteld, dit pas je naar behoefte aan. 

 

Stand 3 en het rugpand op zijn hoogst afegesteld.

Hierboven zie je tevens stand 3 van de tula free to grow draagzak, plus het rugpand op zijn allerhoogst afgestelt. Dit is dus de meest grote stand van de Tula free to grow draagzak, en deze stand is even groot als de reguliere Tula standard/babymaat. Past je kindje niet meer in deze afmetingen? Dan kun je de draagzak eventueel nog verbreden met Tula verbreders, of je gaat over naar de Tula toddler draagzak. 

 

Hoe zit de stof van de draagzak op de allerlaagste hoogtestand?

Als je de 2 gespjes voorop de schouderbanden op zijn allerstrakst zet, dan is de draagzak afgesteld op zijn meest lage en dus kleine stand in de hoogte van het rugpand. Het is dan prettig om de stof die als ware dubbelgevouwen wordt, netjes op te vouwen. We laten je hieronder in enkele stappen zien hoe de draagzak eruit ziet op zijn hoogste stand, dus met de 2 gespen helemaal los, en op de strakste stand en hoe je dan de stof netjes kunt vouwen voor een optimale pasvorm. 

 

Tula free to grow draagzak op de hoogste afstelstand

Hierboven zie je de Tula free to grow op de hoogste afstelstand, de 2 gespen op de schouderbanden zijn helemaal los en de stof is volledig uitgevouwen.  

 

Laagste afstelstand van de hoogste van de Tula free to grow

Hierboven zie je de laagste afstelstand van de hoogste van het rugpand van de Tula free to grow. Je ziet dat de stof netjes in samengevouwen. Hieronder zie je wat we daarmee bedoelen. 

 

Laagste afstelstand tula free to grow, netjes samengevouwen

Hierboven zie je dat de stof als ware samengevouwen is als een harmonica. De stof is in elkaar gevouwen en links en rechts zie je dan het effect zoals hierboven te zien is. 

 

Tula hoogste afstellen van het rugpand van de Tula free to grow

Als je dat gedaan hebt, zie je zoals hierboven dat je een laagje stof kunt opvouwen en dan zie je het Tula logo zitten. 

Tula free to grow rugpand in de laagste stand netjes vouwen

Als je de gehele stof netjes van links tot rechts hebt gevouwen kun je hem gladstrijken en ziet het er netjes als 1 geheel uit. 

 

Zoals je ziet is de Tula free to grow draagzak dus makkelijk te verstellen en dus een handige draagzak die met je kindje meegroeit. Het afstellen spreekt allemaal voor zich en je kunt zelf heel goed aanvoelen wanneer je de draagzak iets hoger of lager zult moeten instellen en wanneer je doorkan naar de volgende breedte stand. Het is wel belangrijk om altijd de drukknoopjes symmetrisch te gebruiken, dus als je links de middelste stand gebruikt, gebruik dan rechts ook de middelste stand etc. 

 

 

 

Een pasgeboren kindje dragen in de Tula free to grow draagzak.

Een pasgeboren kindje past al vlot in de Tula free to grow draagzak, maar het kan zijn dat je het zelf nog niet helemaal lekker vindt zitten, dat geeft niets, wacht gewoon een weekje en probeer het nog eens. Je voelt zelf heel goed aan wanneer de draagzak lekker zit, en vooral in de eerste weken gaat de ontwikkeling van je newborn baby erg snel en zul je al wekelijks verschil zien bij je kindje. 

 

Helemaal in het begin, bij een pasgeboren baby, is de nekstabiliteit van een kindje nog erg instabiel. Dat is logisch, want je kindje moet deze stabiliteit eerst ontwikkelen. Dat gebeurt al vlot en je zult na enkele weken/maanden al zien dat je kindje zijn of haar nekje stabiel kan houden en langzaam aan zijn of haar hoofdje zelfstandig naar links en rechts begint te bewegen. Nou wil het zo zijn, dat helemaal in het begin, de nekstabiliteit erg wankel is en je geneigd bent om het hoofdje te blijven ondersteunen tijdens het dragen. Bij een draagdoek wordt er dan vaak een spuugdoekje in de rand van de draagdoek gerold, zodat er een soort kussentje in de nek van het kindje onstaat die deze extra ondersteuning biedt. Nou hebben wij een trucje gevonden om dit bij de Tula free to grow draagzak ook toe te passen, en dan niet perse met een spuugdoekje, maar met het slaapkapje/zonnekapje wat bij de draagzak geleverd wordt. Hieronder laten we je, door middel van stapsgewijze foto's, zien hoe dit nekrolletje kunt maken van het slaapkapje van je Tula free to grow draagzak. 

 

 

 

Hoe maak je een nekrolletje van het slaapkapje van de Tula free to grow? 

Hieronder leggen wij in kleine stapjes uit hoe je van het slaapkapje van je Tula free to grow draagzak, een nekrolletje kunt maken. 

 

Tula free to grow, tutorial nekrolletje van slaapkapje, stap 1

Stap 1, je hebt het slaapje aan de draagzak bevestigd en begint vanuit deze positie. Het nekrolletje kun je dus enkel maken op het moment dat je de draagzak op zijn allerlaagste hoogtestand gebruikt zoals hierboven uitgelegd. Je moet de stof dus ook netjes hebben gevouwen zoals hierboven uitgelegd. 

 

stap 2

stap 2. Sla de stof van het slaapkapje voor 1/3e deel terug. 

 

stap 3

Stap 3. Slap de stof nog een slag terug.

 

stap 4

Stap 4. Vouw de stof nogmaals, zodat de 2 Tula logo's die van het slaapkapje, en die van je draagzak als ware tegenover elkaar komen te liggen zodra je stof 'dichtvouwt'. 

 

stap 5

Stap 5. Als je de stof netjes hebt teruggeslagen en de 2 tula logo's tegenover elkaar lagen kun je de stof op elkaar glad leggen. Je hebt dan als ware het slaapkapje in de vouw van de draagzak gelegd. Die vouw zat daar al omdat je de bovenkant van het rugpand netjes hebt gevouwen zoals bovenin dit blog uitgelegd was. Je hebt nu een net en strak pakketje van gevouwen stof en de 2 logo's zitten ongeveer tegen elkaar aan.

 

stap 6

Stap 6. Aan het slaapkapje zitten 2 slierten met drukknopen welke je normaal gesproken bovenop de schouderband vastzet. Deze moeten allebei vrij zijn, dus niet per ongeluk mee naar binnen vouwen ;).

 

stap 7Stap 7. Haal de streng met drukknoopjes onder de gesp en band door. Herhaal dit aan de andere schouderband. 

 

stap 8

Stap 8. Als je dat netjes hebt gedaan, ziet het eruit zoals hierboven. 

 

stap 9

Stap 9. Sla het bandje met de drukknoopjes terug over de gesp en band heen. 

 

stap 10

Stap 10. Haal het bandje met de drukknoopjes nogmaals door dezelfde ruimte als bij stap 8. Zorg dat je het bandje niet draait, als je het netjes doet vouwt hij mooi om de band heen waar de gesp aanvast zit.

 

stap 11

Stap 11. Je hebt nu een net pakketje van de gevouwen bovenkant van de draagzak die we al hadden en daarin een netjes gevouwen pakketje van het slaapkapje welke aan beide kanten netjes ligt en gladgestreken kan worden tot 1 kussentje. 

 

stap 12, klaar. je hebt een nekrolletje gemaakt van het slaapkapje van de Tula free to grow draagzak

Klaar, je hebt nu een nekrolletje gemaakt van het slaapkapje van de Tula free to grow draagzak. 

 

We hopen dat je nu weer wat meer weet over de verschillende standen van de Tula free to grow draagzak. Als het goed is weet je nu dat er 3 breedste standen zijn en dat de hoogte van de Tula free to grow draagzak traploos instelbaar is. Je weet ook dat je de stof zowel links als rechts gelijk moet afstellen en je kunt de bovenkant van het rugpand netjes vouwen als je de draagzak op de laagste stand gebruikt. Bovendien heb je als extra tip geleerd hoe je een nekrolletje kunt maken van het slaapkapje van de Tula free to grow draagzak.

 

Mocht je onze blog behulpzaam hebben gevonden, dan waarderen wij een reactie hieronder altijd zeer. Hopelijk heb jij nu nog meer plezier van je Tula free to grow draagzak. Heb je nog geen Tula free to grow draagzak en ben je nu door onze blog helemaal overtuigd? Dan kun je deze natuurlijk bij ons kopen. Bekijk snel onze collectie Tula free to grow draagzakken en kies jouw favoriet uit en ga gauw zelf aan de slag met alles wat je net hebt geleerd. Wil je nog meer leren over de Tula free to grow, lees dan ook eens dit blog waarin wij uitleggen wat wij van de Tula free to grow vinden. Of ben jij benieuwd naar de verschillen tussen de verschillende modellen Tula dragers, dan is dit blog ook boeiend voor jou om te lezen. 

Ben je opzoek naar de Tula free to grow draagzakken die we verkopen?
Dan kun je hier de gehele collectie bekijken >> 

 

 

 

Reacties

 • Placeholder

  Mar

  14 / 03 / 2018 @ 12:03

  De draagzak snijdt in de bovenbeentjes van mijn baby. Enig idee hoe ik dit kan voorkomen?

 • Placeholder

  Von Va Voom

  14 / 03 / 2018 @ 09:03

  Je kunt met de Tula free to grow rugdragen vanaf het moment dat je kindje dusdanig sterk is, dat hij of zij zelfstandig zijn houding kan verbeteren. Als je buikdraagt zet je ongemerkt af en toe je kindje weer iets rechter als ze wat schreef komen te zitten of iets dergelijks, achterop je rug heb je dit niet door en is het belangrijk dat je kindje zijn houding dus zelf kan corrigeren. Dit is meestal zo rondom de periode dat een kindje zelfstandig kan gaan zitten. Welke leeftijd dit is, is kindafhankelijk en lastig een leeftijd aan te hangen, ieder kindje ontwikkeld zich op een eigen tempo. Je voelt vaak zelf heel goed aan wanneer je kindje en jijzelf er klaar voor zijn, het ouderinstinct is een krachtig iets :)

 • Placeholder

  Renate

  14 / 03 / 2018 @ 14:34

  Thanks! Eindelijk weet ik dat ik met dat kapje nog meer kan doen! Heel nuttig.
  En bedankt voor het duidelijke foto verslag! Groetjes

 • Placeholder

  Nadine

  14 / 03 / 2018 @ 17:15

  Vanaf wanneer mag je je kindje op de rug dragen bij de tula free to grow?

 • Placeholder

  Von Va Voom

  14 / 03 / 2018 @ 11:40

  Jammer dat je het niet duidelijk genoeg vindt Patricia. Wellicht maken we nog eens een filmpje.

 • Placeholder

  Silkz

  14 / 03 / 2018 @ 10:16

  Zeer duidelijk!dankje

 • Placeholder

  patricia

  14 / 03 / 2018 @ 17:03

  Ik vind het super onduidelijk de uitleg. Misschien eens een filmpje maken?

 • Placeholder

  Anneloes

  14 / 03 / 2018 @ 16:33

  Súper duidelijk uitgelegd met de foto's erbij

 • Placeholder

  Von Va Voom

  14 / 03 / 2018 @ 21:51

  Hallo,

  Nee, je kunt met de Tula free to grow niet met je kindje met het gezicht naar voren dragen.

 • Placeholder

  Merette

  14 / 03 / 2018 @ 21:20

  Kan de baby ook met de rug naar jou toe in de draagzak?

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »