Terug

Dragen met een draagdoek of draagzak in de zomer en warme temperaturen

Dragen met een draagdoek of draagzak in de zomer en warme temperaturen

Als het buiten warm wordt in de lente en zomer, of als je op vakantie gaat naar een warm land, dan vragen veel mensen zich af hoe dat werkt met het dragen van een kindje in een draagdoek of draagzak. Welke kleertjes draagt een baby in de zomer? En waar moet je opletten tijdens het dragen? Wij leggen het je graag uit.

In de lente en zomer kan het soms erg warm zijn buiten, de zon schijnt en we zoeken verkoeling in water schaduw en genoeg koud drinken. We gaan wellicht wel op vakantie, of we blijven in en om huis. Wellicht ben jij wel zwanger en krijg je een zomerkindje, maar je wilt wel dragen met een draagdoek of draagzak. Kan dat? Uiteraard kan dat, maar bij veel ouders en/of verzorgers komt dan al vlot de vraag naar boven of er dan ergens aan gedacht moet worden. Of wat trek je een baby nou eigenlijk aan qua kleding als het buiten warm is en je gaat dragen? Wij proberen je hierover advies te geven en onze mening. Ik wil erbij benadrukken dat je ten allen tijden je eigen gevoel moet volgen en de situatie zoals die zich voordoet zelf moet inschatten, maar wellicht helpt dit artikel je bij het nalopen van wat aandachtspunten en als houvast omtrent de te maken keuzes. 

Al eerder schreef ik een blog over wat je een kindje aantrekt in een draagdoek of draagzak in de verschillende seizoenen, daar staat al heel erg veel info in, maar ik merk dat er behoefte is aan een artikel dat enkel over de warme temperatuur dagen gaat, vandaar dit artikel. 

 

Dragen in de zomer. 

Als het buiten warm is en de zon veel kracht heeft, dan kun je prima een kindje met minder kleding gaan dragen dan normaal. Een draagdoek of draagzak is al gauw een extra laag kleding, dus tel die zeker mee als warme. Ook jijzelf geeft extra warmte en zweet af, dus te koud zal het niet snel worden. Veel mensen vragen ons of een kindje ook met enkel een rompertje gedragen kan worden. Dat kan zeker, sterker nog, je kunt ook prima een kindje met enkel een luiertje dragen als het echt heel warm is. 

 

Punten waar je op moet letten als de zon schijnt en veel kracht heeft en je wilt dragen met een draagdoek of draagzak in de zomer:

  • Veel mensen zijn geneigd om hun kindje met blote voetjes te dragen, maar de onderkant van de voetjes vangt veel zonlicht als je een kindje draagt. De onderkant van de voetjes van een baby is erg gevoelig en kan vlot verbranden, het is dus aan te raden om sokjes te gebruiken. Dunne witte sokjes zijn hiervoor prettig, die worden minder warm door hun kleur, en als ze dun zijn, laten ze ook nog lucht door. Wellicht iets om goed in het achterhoofd te houden dus.
  • Smeer je kindje goed in met zonnebrandcreme, vergeet ook vooral de achterkant van de kuitjes niet en de oorschelpen.
  • Het hoofdje van een kindje vangt ook veel zon, het is dus aan te raden om een hoedje te dragen. Je hebt speciale zomerhoedjes van luchtige dunne stof, het mooiste is het als er ook nog een klep of rand omheen zit, zodat er meer schaduw gecreerd wordt. Petjes met een zonneklepje in de nek bijvoorbeeld, zijn dus ideaal.
  • Vergeet niet om je kindje extra vocht te geven, dit is uiteraard vanzelfsprekend, maar sta er wel even extra bij stil. Ook tijdens een lange wandeling. Haal je kindje dan even uit de draagdoek of draagzak, en neem de rust voor een extra slokje vocht.
  • Als jij veel transpireert kan het prettig zijn om een hydrofiele doek tussen jou en je kindje in te leggen, die vangt dan het vocht op, waardoor het minder warm en plakkerig zal zijn om te dragen.
  • Maak geen meerlaagse knopen met een draagdoek. Bijvoorbeeld de double hammoch (een rugdraagknoop) is een meerlaagse knoop. Dit is natuurlijk warmer dan een enkellaagseknoop, zoals de front wrap cross carry. Pas je knoopwijze dus aan.
  • Denk erom dat zonnebrandcreme vlekken kan geven aan de draagdoek of draagzak.
  • Er bestaan draagzakken met een mesh rugpaneel. Deze hebben een mesh stof welke is voorzien van kleine gaatjes en daardoor beter ademenen dan een canvas stof. Bijvoorbeeld de Tula Coast draagzakken
  • Blijf uit de zon. Het mag vanzelfsprekend zijn, maar zoek de schaduw op. Zorg dat je uit de felle zon blijft, vooral op het heetst van de dag. Verplaats de middagwandeling naar een avondwandeling, als de temperaturen weer wat zakken en de zomeravond zich aandient is het heerlijk om nog even samen een rondje te wandelen met je kindje in een draagdoek of draagzak

Hopelijk heb je nu iets meer houvast om te bepalen hoe jij een kindje gaat dragen in de zomermaanden. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »