Terug

Dragen met een draagzak als je zwanger bent, kan dat?

Dragen met een draagzak als je zwanger bent, kan dat?

Dragen met een draagzak als je zwanger bent? Dat roept vaak vragen op. Kun je namelijk dragen met een draagzak als je zwanger bent? We geven je graag onze mening, lees gauw verder.

Dragen met een draagzak als je zwanger bent is een veelgestelde vraag. Het antwoord wat wij erop geven is onze mening, luister altijd naar je eigen gevoel en vraag het eventueel aan de verloskundige of gyneacoloog als je erover twijfelt. 

Stop met dragen als je zwanger bent en het dragen oncomfortabel wordt. 

In principe kun je dragen als je zwanger bent, vooral in de eerste weken van de zwangerschap geeft dit geen problemen. In het begin van een zwangerschap zit je baarmoeder nog erg laag en achter het schaambot verstopt, naarmate de zwangerschap vordert groeit ook de baarmoeder en komt hij uiteindelijk boven het schaambot uit en groeit groter en groter, met uiteindelijk natuurlijk de zichtbare bolle zwangerschapsbuik. In de eerste periode is het geen enkel probleem om te dragen als jij je er lekker bij voelt, maar zodra de buik zichtbaar wordt kan het oncomfortabel worden. Onze mening? Stop zodra het niet meer comfortabel voor je is. Simpel as that. 

 

Dragen met een draagzak met een heupband over de zwangere buik.

Uiteraard kan onze mening nog wat genuanceerder, en beter beargumenteerd. Daarom het volgende. Een draagzak heeft veelal een heupband, die heupband zit zo rondom de taille en heupen, zoals je wellicht begrijpt zul je al snel niet meer comfortabel buikdragen als je zwanger bent. Rugdragen is dan vaak nog wel een optie, maar de heupband gaat dan wel over of onder de dikker wordende buik heen. Bij het derde trimester is de druk op de buik niet prettig meer, je ziet soms dat mensen dan de heupband boven de buik gaan dragen, wij raden dat af, allereerst omdat je druk van bovenaf op de buik geeft en ten tweede omdat de draagzak hierdoor anders zit op jouw lichaam en de positie van je kindje dan niet meer optimaal is qua ergonomische ondersteuning. 

 

Veranderend lichaam als je zwanger bent. 

Als je veel last hebt van harde buiken enzovoorts is het dragen ook af te raden, iedere druk op je buik kan dan een trigger zijn, en je wilt je buik rust geven, niet belasten. Uiteraard belast je een lichaam met dragen, en als je zwanger bent nog net iets meer. Als je zwanger bent veranderd er veel in jouw lichaam, zo worden je gewrichten 'losser' en veranderd je evenwichtspunt in de core van je lichaam. Dragen draagt hier dan nog een extra steentje aan bij. Daarom is het aan te raden niet meer te dragen als het niet meer comfortabel aanvoelt. 

 

Dragen met een onbuhimo als je zwanger bent. 

Er zijn ook draagzakken zonder heupband, de zogenaamde onbuhimo draagzakken. Deze draagzakken zijn wat langer te gebruiken, en sommige zwangere zweren er zelfs bij. Je hebt dan niet te maken met een heupband die ergens op jouw romp druk geeft, maar uiteraard nog wel met het gewicht van een kindje dat je draagt op de rug en het veranderende evenwichtspunt van jouw lichaam. Dus ook hierbij geldt, stop zodra het niet meer comfortabel voor je aanvoelt. Een voorbeeld van een onbuhimo draagzak is de Didymos DidyGo

 

Dragen met een half buckle draagzak als je zwanger bent. 

Met een half buckle draagzak kun je ook prettig dragen als je zwanger bent, je kunt dan namelijk de heupband ook wat lager dragen en doormiddel van tibetaans afknopen (bij rugdragen) het gewicht van je kindje meer op je borstkas verschuiven. Uiteraard geld hierbij nog steeds wel dat er een heupband aanwezig is en dat die comfortabel moet blijven voelen. Voorbeelden van half buckle draagzakken zijn de Didymos Didyklick en de Storchenwiege draagzak

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »