Terug

Dragen na een keizersnede.

Dragen na een keizersnede.

Kan ik dragen met een draagdoek of draagzak na een keizersnede en waar moet ik dan aan denken?

Het dragen van je kindje met een draagdoek of draagzak na een keizersnede. 

Als je een keizersnede hebt gehad is het herstel vaak wat trager dan wanneer je een vaginale bevalling gehad hebt. Toch hoeft dit niet het dragen van je baby in de weg te staan. 

Als eerste advies willen wij meegeven dat je ALTIJD naar je eigen lichaam moet luisteren.
Ga echt pas dragen met een draagdoek of draagzak als JIJ je er toe instaat voelt en laat je zeker niet pushen door anderen. Mocht je kindje erg rusteloos zijn dan kunnen ook andere mensen in huis je kindje dragen zodat jij weer op kracht kunt komen. 

Na de keizersnee heeft iedereen een andere beleving van de nasleep, hoe de ene moeder een week later alweer door de supermarkt spurt ligt de andere moeder nog vastgekluisterd aan bed.

De volgende tips zijn geldig vanaf het moment dat jij jezelf krachtig genoeg voelt, let op! draag met mate en bouw het LANGZAAM op!

- Vind je het vervelend om druk op je buik te voelen ivm het litteken/ de wond? Draag dan eens op je heup, dit kan de druk wegnemen en beter te doen zijn voor je. ( eigen ervaring! ik heb 2/3 maanden enkel kunnen heupdragen na mijn keizersnede)
- Knoop hoger, vind je het vervelend als de heupband van een draagzak of de draagdoek over je wond gaan, knoop dan gewoon hoger als normaal.
- Knoop met een extra lange draagdoek. Je kunt dat een extra omslag om jouw middel maken, sommige vinden die steun/druk juist erg prettig.
- Knoop je kindje losjes om je heen als je in de hoek van de bank ligt. ( kraambezoek blijft mooi op afstand ;) ) Het hoeft niet super strak als je toch niet gaat lopen, let wel op dat je kindje recht zit/slaapt/ligt. 
- Ga niet alleen naar buiten tijdens de eerste weken, als je ineens een steek krijgt of een opvlieger is het prettig als je even iemand je kindje kan geven en jij kan bijkomen.
- Drink genoeg, je zult wellicht iets meer zweten als je draagt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »