Terug

Een draagzak met een brede stevige heupband of een soepele smalle heupband?

Een draagzak met een brede stevige heupband of een soepele smalle heupband?

Er zijn verschillende soorten draagzakken, dat weten de meeste mensen inmiddels wel, maar jij bent hier vast terecht gekomen omdat je graag meer wilt weten over het verschil in heupbanden van draagzakken. 

Draagzakken hebben over het algemeen altijd een heupband, behalve een zogenaamd onbuhimo model, dat is de enigste draagzak die geen heupband heeft. Er zijn veel verschillende merken draagzakken, en ieder merk heeft weer een eigen model natuurlijk, en dus ook een eigen model heupband met unieke eigenschappen. 

 

Wat is een heupband van een draagzak.

De heupband van een draagzak is het gedeelte van de draagzak welke om je heupen heen gaat. Je kunt ze sluiten met een gesp, klittenband of zelf dichtknopen. Bovendien zijn de heupbanden de ene keer gevoerd en de andere keer juist niet gevoerd. Ook zijn er bredere heupbanden en juist hele smalle heupbanden. Kortom, ieder model draagzak heeft een andere heupband dan een andere draagzak. We gaan er hier eens even dieper op in en dan met name of je voor een brede of smalle heupband moet gaan, want wij merken dat hier het meeste persoonlijke voorkeur in naar voren komt, maar er toch wel een patroon te ontdekken is voor wanneer iemand een smalle heupband prettig vindt, of wanneer juist een bredere en stevigere gevoerde heupband als prettig ervaart. 

 

Wanneer is een brede en stevigere heupband vaak prettig? 


Als jij steun op de heupen prettig vindt, dan heb je waarschijnlijk de voorkeur voor een draagzak met een bredere heupband. De breedte van de band voel je namelijk terug op je lijf, met name op de heupen, dus de zijkanten van je lichaam. Vergelijk het een beetje met een bekkenband qua gevoel, als je dit een fijn gevoel van steun vindt geven, dan is een bredere stevig gevoerde heupband erg prettig voor jou. Ook als je wat breder bent in de heupen en geen sixpack hebt, maar een zachte buik, is de brede heupband vaak prettiger, deze snijdt dan namelijk iets minder voor het gevoel en veel mensen voelen zich er prettiger bij als een draagzak niet teveel in hun lichaamsvormen snijdt. Ikzelf, maatje 46 na de zwangerschap, vond het erg prettig om mijn buik een beetje verstopt en charmant plat te hebben onder een brede heupband, en vond een smalle heupband erg tekenen en daarmee dus niet perse fijn. Uiteraard is dit een persoonlijk punt en kan het maar zo zijn dat jij dit helemaal geen punt vindt, begrijp me dus niet verkeerd hierin ;).

 

Wanneer is een smalle ongevoerde heupband vaak prettig?

Wanneer je zelf erg smal bent, is het gevoel van een brede heupband soms wat benauwend en wordt al gauw als 'teveel en log' bestempeld. Daarom is een smalle heupband juist prettig als je zelf erg smal bent. Ook als je niet teveel druk op de heupen wilt hebben is een smallere heupband prettiger. Veel mensen kiezen dan ook voor een draagzak met smalle heupband of een draagzak waarbij de heupband zelf geknoopt moet worden, zoals bij een zogenaamde mei tai draagzak het geval is. 

 

Voorbeelden van draagzakken met een bredere en stevigere heupband.

De volgende draagzakken hebben een bredere en gevoerde tot stevig gevoerde heupband:

  • Tula draagzakken, alle modellen hebben dezelfde heupband en bij iedere Tula draagzak is de heupband breed en zeer stevig gevoerd. Optioneel is er een lumbar support bij te bestellen.
  • Ergobaby draagzakken, alle modellen hebben dezelfde heupband en deze is zeer stevig gevoerd en bevat overigens een lumbar support voor extra steun in de rug. 
  • Little Frog draagzakken, alle modellen hebben dezelfde brede heupband en deze is semi tot stevig gevoerd. 
  • Babylonia Flexia, deze draagzak heeft een bredere heupband en is semi gevoerd. 

De volgende draagzakken hebben een smallere en/of niet tot licht gevoerde heupband:

  • Didymos Didyklick en DidySnap, beide draagzak modellen hebben een gevoerde heupband die wat smaller is dan bovenstaande draagzakken, de heupband is wel gevoerd en semi stevig. 
  • Pure Baby Love draagzak, de heupband is tussen smal en breed in te noemen, maar licht gevoerd en valt volgens ons daarom qua eigenschappen daarom onder de smalle draagzak heupbanden. 
  • Isara the one draagzakken, deze hebben een smalle heupband die licht gevoerd is. 
  • Isara trendsetter draagzakken, de heupband is iets breder dan bij het the one model, en semi gevoerd. 
  • Bykay draagzakken, het classic model heeft een ongevoerde en smalle heupband, het luxere model met verstelbare opties heeft een bredere heupband die semi gevoerd is en stiknaden heeft die hem extra stevigheid geven, maar hij voelt nog steeds soepel aan. 

 

Je weet nu dat er verschillende heupbanden zijn, en dat ieder lijf zo zijn voorkeur heeft voor het een of het andere. Het blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar bovenstaande komt bij ons toch naar voren als een patroon en wellicht kun jij hiermee dus de keuze voor een draagzak iets makkelijker maken. Uiteraard kun je ons altijd vragen om hulp, we zoeken dan samen met jou naar een passende draagzak die voldoet aan de behoefte die jij hebt. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »