Terug

Een draagzak of een draagdoek, wat is nou beter?

Een draagzak of een draagdoek, wat is nou beter?

Het lijkt soms wel een strijd tussen 2 kampen, maar dat is nergens voor nodig vinden wij! Wij leggen je even uit waarin een draagdoek en een draagzak verschillen en waarom beide opties prima zijn.

In de wereld van het dragen van kinderen bestaan er verschillende mogelijkheden. In grote lijnen is het ergonomisch dragen onder te delen in 2 kanten, dragen met een ergonomische draagzak en dragen met een draagdoek. Er bestaat weleens discussie over wat nu beter zou zijn voor je kindje, een draagzak of een draagdoek en we delen graag onze kijk hierop.

Voorop gesteld dat we enkel praten over ergonomische draagzakken en in deze vergelijking, de geweven draagdoek. We hebben het dus over draagzakken die we als ergonomisch bestempelen en dus verkopen in onze winkel.

In beide gevallen wordt het kindje gedragen in een ergonomische hurk spreid houding met behoudt van de natuurlijke bolling van de rug van het kindje en het kindje wordt te allen tijde met het gezicht richting de dragende gedragen. In deze vergelijking gaan we uit van buikdragen.

Bij zowel draagzakken als draagdoeken geniet het kindje van de voordelen van het huid op huidcontact, de nabijheid en dus de geur, aanraking en geluiden van degene die het kindje draagt. Hierin zit geen verschil.

Een draagzak is sneller om en af te doen dan een draagdoek, maar een draagdoek omknopen kost in onze ogen nog steeds niet erg veel tijd. Die paar minuten op onze dag vinden we verwaarloosbaar, tenzij het regent, in de regen staan knopen vinden we natuurlijk ook niet ideaal en op dat moment is een draagzak in onze ogen handiger, omdat je dan dus sneller bent en niet alles helemaal nat wordt.

Een draagzak is soms niet verstelbaar in de pasvorm, maar soms ook wel. In de vuistregel stellen we dat een draagdoek te allen tijde volledig afgestemd kan worden op de lichamen van de dragende en het kindje, mits men goed kan knopen en weet hoe er een goede ondersteuning geboden wordt aan het kindje. Iemand die te los knoopt, of bijvoorbeeld schreef voldoet niet perse aan deze stelling. Een draagzak, mits deze afgesteld kan worden, zal altijd beperkt blijven tussen de minimale en maximale afstel mogelijkheden, waar een draagdoek deze limiet grenzen niet tot nauwelijks heeft.

Bovenstaande betekent nog steeds niet dat een draagdoek beter is dan een draagzak, een draagzak kan namelijk ook perfect zitten, maar het is dan dus wel van belang dat een draagzak goed past. Mensen willen nog weleens een draagzak op de groei kopen, dan is de draagzak dus eigenlijk eerst nog een beetje te groot en dat is niet ideaal omdat een kindje dan dus niet precies zo zit zoals gewenst is. Het is dus zeker van belang om een draagzak te kiezen die op dat moment bij het kindje past, en indien de draagzak niet meer past over te stappen op een andere draagzak. Een draagdoek heeft minder deze grenzen, en 1 draagdoek kan vanaf de geboorte tot ver in de peuterjaren gebruikt worden, men stelt deze immers zelf af tijdens het knopen van de draagdoek.

In warm weer kunnen draagzakken weleens als prettiger ervaren worden, maar dit hangt echt ontzettend af van het materiaal van de draagzak of draagdoek, de dikte van het materiaal en de eventuele knoop die gemaakt wordt met de draagdoek. Een knoop die meerdere lagen stof over het kindje brengt, is natuurlijk al gauw warmer voor het kindje en de dragende. Het is natuurlijk wel zo dat een draagzak vaak wat meer open is aan de zijkanten en hierdoor de doorluchting iets hoger is.

Onze conclusie is dus dat zowel een draagzak als een draagdoek gelijk zijn, beide methoden hebben zijn voor en nadelen en het is uw persoonlijke voorkeur die hierin doorslaggevend zal zijn. Veel mensen gebruiken beide methoden naast elkaar en vinden hierin hun eigen voorkeur. We kunnen stellen dat een draagzak, mits deze goed past, en een draagdoek, mits deze goed is geknoopt, beide prettig zijn om te gebruiken en het een niet beter is dan het ander.

Bekijk direct onze collectie draagzakken >> www.vonvavoom.nl/nl/draagzak/
[powr-button id=1ae3b92c_1518968159]

Gebruik jij een draagzak of een draagdoek, of wellicht wel beide?
Laat hieronder een reactie achter en vertelt het ons en anderen.  
 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »