Terug

Er komt een broertje of zusje, en die ga je dragen.

Er komt een broertje of zusje, en die ga je dragen.

Je bent zwanger van je tweede kindje, prachtig natuurlijk, maar het roept ook nieuwe vragen op bij veel ouders. Want waar eerst alle aandacht naar 1 kindje ging, gaat het straks ineens naar 2. Lees hoe dragen daarbij kan helpen.

Het ouderschap is soms een behoorlijke uitdaging, je hebt een kindje en het hele leven past zich hieraan aan. Je dagritme, je werk, eten, uitstapjes, alles wat je kunt bedenken in jullie leven heeft een nieuwe vorm gekregen bij de komst van jullie eerste kindje. Alle aandacht kun je focussen op dit kindje en hoewel je soms handen te kort kwam, heb je toch een ritme gevonden. Nu is jullie eerste kindje wellicht wel een peuter geworden en flink zelfstandiger, maar je komt voor nieuwe uitdagingen in iedere fase van opgroeien. Er komt een tweede kindje, het geluk kan niet op met nog zo'n wondertje om liefde mee te delen. Maar hoe ga je dat straks doen?

Een baby heeft enkele behoefte, eten slapen en nabijheid gaat weer een dagtaak zijn, maar de peuter in huis wilt ook aandacht. Hier komt de draagdoek of draagzak dus extra goed van pas! Want als je de baby draagt, heb je de handen vrij om de wildebras peuter een handje te geven, te spelen, het huishouden te doen noem het maar op. Je voldoet ondertussen aan de behoefte van een baby, nabijheid en slapen, want slaapjes in de draagdoek of draagzak en lekker dicht bij jou, zijn natuurlijk heerlijk voor een baby. Zo sla jij gewoon eventjes 2 vliegen in 1 klap! Superpapa en supermama! You got this! 

Waar je wel op moet letten is dat een peuter weleens wat jaloers kan worden omdat je veel de baby draagt. Helemaal als dat tot voor kort zijn of haar plekje was om zich terug te trekken en veilig te voelen. Wees hiervan bewust en geef het aandacht, leg het je peuter uit en maak geregeld even tijd om heel bewust en aanwezig met hem of haar te knuffelen als de baby even aan het spelen is of in het bedje slaapt. Niet alleen jij moet wennen aan het nieuwe ritme, ook jullie peuter moet hieraan wennen. Veelal is het hiervan bewust zijn al voldoende om de gevoelens van een peuter te verzachten, bewustwording en iets zien geeft het gevoel van geborgenheid, en uiteraard wordt de liefde niet verdeeld. Immers is ons hart zo groot dat we van al onze kinderen net zoveel houden <3 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »