Terug

Help, mijn draagzak is vies!

Help, mijn draagzak is vies!

Een draagzak wassen lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet! Lees hier onze tips voor het wassen van je draagzak.

Een draagzak wassen, zo werkt dat!


Vroeg of laat wordt iedere draagzak een keer vies, ja echt waar ook die van jou! Een keertje spugen, een lekkende luier, jij die een slok verse jus morst ( we drinken uiteraard allemaal verse sapjes als ouders zijnde ;) ), het gebeurt geheid eens. Uiteindelijk wil je dus een keer je draagzak gaan wassen, en dat is voor vele mensen een reden tot instant paniek. Help, hoe was ik mijn draagzak?! Nou, heel simpel! Hoe? Dat lees vertellen we je hier! 

Als eerste verwijzen we je natuurlijk even naar de handleiding en het wasvoorschrift welke bij de draagzak zaten. Op het waslabel of in de handleiding staat geheid uitgelegd op welke temperaturen etc jouw draagzak gewassen kan worden.

Over het algemeen kan vrijwel iedere draagzak gewassen worden, draagzakken van draagdoekenstof waarin bijvoorbeeld bamboe of wol verwerkt zit dienen met de hand voorzichtig gewassen te worden, zie hiervoor het wasvoorschrift van de draagdoeken met deze materialen.

Als je wasmiddel gebruikt, en er wordt niet over geadviseerd in de wasvoorschriften vanuit het merk van jouw draagzak, zorg dan dat er een wasmiddel gebruikt wordt zonder optische bleekmiddelen en veelal zonder parfum, veel kindjes kunnen hierop reageren en het zou vervelend zijn als dit gebeurt bij jullie kindje. Mocht er geen temperatuur vermeldt zijn, ga dan uit van 30 graden bij katoenen en of canvas draagzakken. 

Tips voor het wassen van een draagzak.


Verder hebben wij de volgende tips voor tijdens het wassen van je draagzak. 

 • Zorg dat alle gespen gesloten zijn en op een zo kort mogelijke afstelling staan. 
 • Gebruik een zo kort mogelijk programma.
 • Stop de draagzak het liefst niet met andere producten in uw wasmachine. 
 • Stop de draagzak bijvoorbeeld in een kussensloop ter bescherming van de trommel van de wasmachine tegen de gespen.
 • Gebruik niet teveel wasmiddel, de wasmachine zit immers niet helemaal vol. 
 • Behandel vlekken eventueel eerst voor, maar denk erom dat er geen aggressieve middelen gebruikt worden die kunnen bleken, en of in het gebied waar het kindje met zijn of haar mond aan de draagzak zou kunnen sabbelen. 
 • Gebruik indien mogelijk een extra spoelbeurt of extra water. 

Tips voor het drogen van een draagzak.


Als de wasmachine klaar is, haal dan zo snel mogelijk de draagzak eruit en laat hem niet te lang staan. 
Voor het drogen van je draagzak hebben wij de volgende tips.  

 • Hang de draagzak op aan de schouderbanden aan een wasrek of dwarsbalk ergens in huis of buiten. 
 • Rol alle koordjes helemaal uit. 
 • Zorg ervoor dat de draagzak niet in de zon hangt te drogen. 
 • Gebruik de draagzak pas weer als deze echt volledig droog is en controleer na het wassen alle naden en gespen grondig. Het drogen van de vulling van heupband en of schouderbanden duurt wat langer dan het rugpanel, houdt hier echt rekening mee. Het gebruiken van een nog niet volledig droge draagzak kan ervoor zorgen dat de vulling niet meer goed verdeeld zit en er zwakke plekken ontstaan. 


Het op de hand wassen van een draagzak. 


Mocht je het niet aandurven om de draagzak in een wasmachine te wassen, of kan jouw draagzak niet in een wasmachine vanwege het materiaal of voorschrift? Dan zul je hem met de hand willen wassen. 

Mocht u een badkuip hebben dan is dit ideaal voor het handwassen van een draagzak, gebruik anders een grote wasmand of emmer. 

Stappenplan, handwassen van een  draagzak.

 1. Vul de badkuip met lauwwarm water, let op je handen zijn ongeveer 37 graden, zorg dus dat het water zeker niet warmer is als je handen. 
 2. Voeg een klein beetje wasmiddel toe, let op dat je wasmiddel geschrikt is voor het materiaal. (wolwasmiddel voor wol, fijnwasmiddel voor zijde etc) 
 3. Leg de draagzak in het water en druk deze voorzichtig helemaal onderwater. 
 4. Laat dit heel even staan onder  af en toe drukken, een minuut of 5 is voldoende. 
 5. Trek de stop uit het bad en laat het water weglopen. 
 6. Druk het overtollige water voorzichtig uit de draagzak, let op de vezels zijn op dit moment verzwakt dus ga niet wringen en oefen geen grote krachten uit op de stof. 
 7. Vul de badkuip weer met water van dezelfde temperatuur als hiervoor, maar nu zonder wasmiddel. 
 8. Spoel de draagzak zonder te wringen en zonder veel druk uit te oefenen op de stof. 
 9. Herhaal de stappen 7 en 8  totdat er geen wasmiddel meer te zien is. 
 10. Vervolgens is het handig om enkele grote handdoeken op de grond te leggen.Leg hier de draagzak voorzichtig op en rol de draagzak helemaal in de handdoek, herhaal dit desnoods enkele keren met droge handdoeken. Je zult merken dat nu al erg veel water uit de draagzak verdwenen is. 
 11. Leg de draagzak liggend te drogen zolang hij nog erg zwaar is. Bijvoorbeeld over de badkamervloer op handdoeken, buiten in het gras in de zomer ( in de schaduw), op een wasrek met eronder handdoeken zodat de lijnen niet in de stof kunnen snijden etc. 

Zodra de draagzak bijna droog is kan hij verder gedroogd worden op de manier zoals hierboven beschreven bij tips voor het drogen van een draagzak. 

Voorkomen van een wasbeurt van je draagzak.


Heel veel kindjes sabbelen op de schouderbanden van een draagzak, dit is dus vaak een reden voor mensen om een draagzak te willen wassen. Door middel van het gebruik van schouderbandcovers, kun je het vuil worden van de draagzak zelf beperken. Je hoeft dan enkel de schouderband covers, shoulder straps, even te wassen. Dit voorkomt dus een extra wasbeurt!  
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »