Terug

Het verschil tussen de Tula free to grow en de Little Frog draagzak

Het verschil tussen de Tula free to grow en de Little Frog draagzak

Bijna dagelijks krijgen we de vraag wat het verschil is tussen verschillende draagzakken, met name de vraag over het verschil tussen de Tula free to grow en de Little Frog draagzak krijgen we opvallend vaak. Daarom dit blog, waarin we je het haarfijn uitleggen.

De Tula free to grow draagzak versus de Little Frog draagzak. 

 

Het materiaal.

Het allergrootste verschil is het materiaal dat er is gebruikt voor de draagzak. De Tula free to grow is van een canvas/katoen en de Little Frog draagzak is gemaakt van geweven draagdoekenstof. De Tula stof heeft een hogere dichtheid en dunner garen met veel meer draden per cm2, de geweven draagdoekenstof van Little Frog is dikker garen, minder draden per cm2 en heeft dus een minder hoge dichtheid, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet hoor. Wees gerust, beide zijn super sterk en dragen met gemak een kindje. De Little Frog is echter wel soepeler en vormt meer om je kindje heen door de weeftechniek en draden etc. Je kunt dus stellen dat de Little Frog draagzak ook iets luchtiger en lichter in gewicht is, door de lagere dichtheid in de stof. Hij ademd meer en is door de weeftechniek ook soepeler. 

 

Groeien mee met je kindje.

Verder zijn beide draagzakken verstelbaar in de breedte, de Tula is verstelbaar in 3 standen en werkt met drukknopen aan de heupband. De Little Frog is traploos verstelbaar en werkt met klittenband aan de heupband. De smalste stand van de Tula free to grow is echter wel iets breder dan de smalste stand van de Little Frog draagzak, de breedste standen komen wel behoorlijk overeen, maar de Tula heeft dus 1 positie daar tussenin en de Little Frog kun je tussen de minimale en maximale stand vrij instellen waar jij het wilt. Je kunt dus secuurder de afstand van de stof van knieholte tot knieholte regelen, en dat is een groot pluspunt!

 

Fijn afstellen van de bovenkant van de draagzak.

Beide draagzakken zijn ook verstelbaar aan de bovenkant van het rugpand, bij het nekje van je kindje. De Little Frog kun je daar op 2 manieren fijn afstellen, de Tula op 1 manier. Beide draagzakken kun je inkorten door het aanspannen van gespen op de voorkant van de schouderbanden, dus 1 links en 1 rechts. Als je deze gespen aantrekt dan wordt het rugpand korter door een harmonica werking van de stof. Bij de Little Frog kun je ook de breedte van de stof aan de bovenkant nog aanpassen, van links naar rechts zit een elastiek verstopt welke je kunt aantrekken en middels een schuifknoop kunt vastzetten, hierdoor versmalt de Little Frog draagzak nog iets verder bij het nekje en geeft een betere ondersteuning bij het nekje en de schouders van je kindje dan de Tula dit doet. Bij De Tula kan dit niet. 

 

Het slaapkapje.

Beide draagzakken hebben een slaapkapje, bij de Tula free to grow is dit slaapkapje verwijderbaar middels drukknopen, bij de Little Frog draagzak zit het slaapkapje vast aan de draagzak en kun je hem dus niet volledig verwijderen. Je kunt beide slaapkapjes oprollen en gebruiken als extra steuntje mocht je kindje in slaap vallen of jullie in harde wind wandelen. 

 

De heupband.

Beide draagzakken hebben een stevige gevulde heupband, de heupband van de Little Frog is ongeveer 150 cm lang en die van de Tula free to grow ongeveer 140 cm. Ze hebben beide een stevige veiligheidsgesp. De Tula heupband is heel iets harder dan die van Little Frog, maar ze zijn beide stevig te noemen en geven veel steun. De Tula heupband heeft een zakje voor sleutels erop gemaakt, dit heeft de Little Frog heupband niet. De heupband van de Little frog draagzak is voorzien van dezelfde stof als het rugpand, dus geweven draagdoekenstof. De Tula heupband is veelal van canvas. 

 

De schouderbanden.

Zowel de Tula free to grow als de Little Frog draagzak hebben gevoerde schouderbanden. De schouderbanden zijn bij de Little Frog heel iets smaller of doen iets minder massief aan in gevoel dan die van de Tula free to grow. Bij de Little Frog draagzak zou je eventueel de schouderbanden kunnen kruizen op je rug, want je kunt de gespen losklikken en dus tegenovergesteld vastmaken. Bij de Tula is dit niet mogelijk. Beide draagzakken hebben een extra gesp tussen beide schouderbanden in waardoor de schouderbanden goed blijven zitten. Tijdens het buikdragen klik je deze vast tussen je schouderbladen, en tijdens rugdragen klik je deze vast over je borstkas. 

 

Kiezen tussen de Tula free to grow en de Little Frog draagzak.

Zoals je ziet zijn er dus overeenkomsten, maar ook verschillen te ontdekken tussen de Tula free to grow en de Little Frog draagzak. Wil je liever een draagzak die soepel is en je kindje omhult zoals bij een geweven draagdoek, en het gevoel van een geweven draagdoek zoveel mogelijk benaderen, dan past de Little Frog draagzak het beste bij je. 

 

Heb je nog meer hulp nodig bij het maken van je keuze? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag in de zoektocht naar de ideale draagzak voor jullie situatie. 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »