Terug

Op welke hoogte draag je de heupband van een draagzak?

Op welke hoogte draag je de heupband van een draagzak?

Een draagzak is erg handig in gebruik, maar veel mensen vragen zich af op welke hoogte je de heupband van een draagzak draagt. We vertellen je hier graag meer over, dus lees gauw verder.

Op welke hoogte je de heupband van je draagzak draagt, is grotendeels afhankelijk van de grootte van het kindje dat gedragen wordt. De gouden regel om te onthouden is namelijk dat je het hoofdje van je kindje een kusje moet kunnen geven als je je kindje op de buik draagt in een draagzak. 

Je kunt je voorstellen dat een kleine baby dus hoger op het lichaam gedragen wordt dan een flinke dreumes. Je kunt dus stellen dat de heupband steeds iets lager gedragen wordt als je kindje groeit. 

 

De ideale draagpositie bij een vrouw.

De positie van je kindje op jouw lichaam is dus afhankelijk van de lengte van je kindje, maar bij vrouwen speelt ook de borstkas een rol. Je wilt namelijk niet dat je kindje onder de borsten terecht komt, want hierdoor kan de houding van je kindje verdrukt worden. Idealiter ligt een kindje als het ware op je borstkas, met nog steeds een natuurlijke bolling van de rug en nekwervels. Probeer het maar eens met je kindje als je op de bank of op je bed ligt, als je dan een baby bovenop je legt, dan leg je die waarschijnlijk niet op je navel neer, maar over je borstkas.  

 

De ideale draagpositie bij de man. 

Bij een man is de borstkas veelal platter en breder gebouwd, je zou hem ook vlakker kunnen noemen. Hierdoor is het voor een man altijd iets lastiger om de goede draaghoogte te bepalen en extra belangrijk om te letten op de kusjes regel. Moet jij teveel moeite doen om de bovenkant van het hoofdje van je kindje een kusje te geven, dan draag je het kindje te laag en dien dus hoger te dragen. 

 

Hoe zit het dan bij rugdragen? 

Bij rugdragen is het eigenlijk niet anders, maar je draagt een hele kleine baby natuurlijk eerst lekker knus voorop je buik en pas een groter kindje zal op de rug gedragen worden. (meer daarover lees je hier) Hierdoor is het al iets makkelijker om de positie op de rug te bepalen. Je dient bij het rugdragen rekening te houden met jouw schouderbladeren. Je kindje moet over je schouderbladeren liggen, want anders krijg je hetzelfde effect als bij een vrouwen borstkas, en is de houding niet helemaal lekker voor je kindje. Als een kindje over de schouderbladen ligt, dan kunnen ze makkelijk hun hoofd neerleggen en zijn je schouderbladen als ware een soort 'kussentje'. Als je te laag draagt, zullen de schouderbladen in de weg zitten en je kindje niet makkelijk zijn of haar hoofdje kunnen neerleggen.  

 

Je draagt een kindje op kusjeshoogte

Conclusie. 

Om de positie van de heupband van een draagzak te bepalen, is het belangrijk om te kijken naar de lengte van het te dragen kindje. Ook speelt het nog mee of een man of vrouw de draagzak gebruikt en of je wilt gaan buikdragen of rugdragen met de draagzak. Je kunt stellen dat de heupband van een draagzak eerst hoger in de taille wordt gedragen, en langzaam naar de heupen zakt naarmate je kindje groter groeit.

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »