Terug

Waarom er geen enkele draagzak geschikt is vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd.

Waarom er geen enkele draagzak geschikt is vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd.

We leggen je haarfijn uit waarom er geen draagzak bestaat die van baby tot ver in de peutertijd past. En waarom wij onze eigen maatadviezen aan onze draagzakken meegeven. Lees gauw verder.

"ik zoek een draagzak die past vanaf de geboorte, maar ook bij een peuter" "ik zoek een draagzak die mijn peuter van 98 cm nu past, maar bij een eventueel volgend kindje ook kan gebruiken vanaf de geboorte". 

 

Dit zijn zomaar 2 voorbeelden van vragen die we op dagelijkse basis ontvangen, en we snappen ze heel goed. Natuurlijk wil je het liefst 1 product die je vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd kunt gebruiken, maar helemaal realistisch is het niet. We gaan je uitleggen waarom niet en waarom er verwarring ontstaat hierover. 

 

"er staat dat deze draagzak tot 20 kg en 4 jaar kan"
Ja, dat is een leuke. En in theorie is er niets aan gelogen, maar in de praktijk ligt het wel even iets anders. Een draagzak wordt getest zodat er allerlei veiligheidskeurmerken op kunnen, logisch, want je wilt je kindje wel in een veilig product vervoeren natuurlijk. Die tests worden meestal uitgevoerd tot een massabelasting van 20 kg. Dus ja, als een product deze test behaald, dan is hij in theorie geschikt tot 20 kg belasting. Of de draagzak dan ook nog goed past is een heel ander verhaal, ja hij past mits je kindje bijvoorbeeld 80 cm lang is en daarbij 20 kg weegt, je voelt hem al aankomen, dat gebeurt zelden.De 4 jaar grens komt hier ook vandaan, want als je dan alle groeitabelletjes een beetje naast elkaar legt, dan is 20 kg ongeveer gelijk aan 4 jaar, dus hoppa, de stempel 4 jaar is ook binnen.

 

We begrijpen dat een fabrikant graag hiermee pronkt, want hoe langer een product te gebruiken is, hoe meer mensen het wellicht wel willen kopen. En in theorie is het natuurlijk wel de waarheid, dus ze liegen er allemaal niet over. Maar toch zijn wij het er niet zo mee eens en precies daarom geven wij bij iedere draagzak onze eigen maatvoeringen aan. Wij hanteren liever europese kledingmaten, eigenlijk zou de lengte van een kindje ook goed kunnen, maar kledingmaten zijn wat makkelijker om mee te rekenen voor de meeste mensen. Daarom kan het dus voorkomen dat je bij ons iets besteld waarbij wij hebben geschreven dat hij past tot en maat kledingmaat 86, maar je op andere sites hele andere dingen leest en/of op de verpakking van je product ineens 20 kg en 4 jaar ziet staan. Dit werkt natuurlijk verwarrend, maar je snapt nu waarom dit zo is. Wij hanteren onze maatadviezen echt op kennis van ergonomisch dragen en een correcte houding in een draagzak in een realistisch praktijk beeld. 

 

Hoezo is er dan geen draagzak die wel echt vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd past?
Goede vraag, en het antwoord is simpel. Een peuter van 120 cm heeft een vele malen groter rugpand nodig om volledig ondersteundt te worden  dan een kleine newborn baby. Als je al die stof bij elkaar zou vouwen om de draagzak helemaal te versmallen voor een kleine baby, dan krijg je wel een heel erg dik pakket stof over je kindje. Dat is natuurlijk veelste warm, plus dat het de beentjes van een hele kleine baby veelste veel zou beinvloeden in de houding. Zie het een beetje als een te grote broek aan trekken, je kunt een beetje smokkelen met een riem, maar als je broek echt veelste groot is, dan kan ook een riem de broek niet passend maken zonder teveel stof in elkaar te laten vouwen en deuken. Zo zit het dus ook met de verstelbare draagzakken, je kunt best een deel versmallen en verbreden zoals de huidige merken dat nu doen binnen onze maatvoering, maar je kunt niet nog heel erg veel meer stof dan dit kwijt en dus niet een draagzak maken die vanaf de geboorte tot ver in de peuterjaren helemaal ergonomisch past. 

 

Hopelijk is het voor jou nu een stuk duidelijker waarom het belangrijk is om een goed passende draagzak te kopen waar je nu iets aan hebt, en dat het soms gewoon nodig is om voor 2 verschillende kindjes, een draagzak te hebben die specifiek bij de kindjes past. En je snapt nu ook waarom de maatvoering van Von Va Voom afwijkt van die van de fabrikanten zelf.  

 

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »