Terug

Waarom je nooit een andere ouder zou mogen afkraken als deze minder ergonomisch draagt.

Waarom je nooit een andere ouder zou mogen afkraken als deze minder ergonomisch draagt.

Dat we pro ergonomisch dragen zijn, dat is vast wel duidelijk. Maar laten we het eens hebben over de andere kant, de ouders die een ander type draagzak hebben dan wij verkopen, en hoe daarmee om te gaan.

Op internet zien we steeds meer moedergroepjes/oudergroepjes, en in al die groepjes zie je minstens 1 keer per week, (of vaker), iets voorbij komen in de trant van "ik kwam een niet ergonomische draagzak tegen, ik was geneigd er wat van te zeggen" of "wat zeggen jullie als je iemand niet ergonomisch ziet dragen" of "hoe maak ik iemand duidelijk dat hij of zij niet goed draagt" of zelf "ik heb vandaag iemand vertelt dat ze verkeerd draagt". Laten we voorop stellen dat we deze posts begrijpen, we zijn gewoon allemaal oprecht enthousiast over ergonomisch dragen en we willen dit met zijn allen projecteren op onze omgeving en andere hier van alles over leren. Dat is natuurlijk geweldig, dat moge duidelijk zijn. Toch vind ik dat je er nooit wat van zou mogen zeggen tegen een wildvreemde. 

 

Waarom vinden we dat? Dat ga ik je uitleggen. Iedere ouder doet namelijk wat hij of zij het beste acht voor zijn of haar kind. Vooral een 1e keer ouder is vaak onzeker en ondergaat een gigantische verandering in zijn of haar leven zodra er een kindje verwacht wordt of al geboren is. Bij deze transitie komen veel emoties en vragen kijken, en een ieder probeert hier de juiste weg in te vinden. Natuurlijk kun je een zwangere vriendin rustig eens polsen of ze meer wil weten over ergonomisch dragen, maar dring dit gewoon niet op. Veel mensen komen sowieso tegenwoordig wel uit bij een ergonomische draag winkel zoals Von Va Voom, kuch kuch. Geef ze een draagdoek of draagzak als kraamcadeautje en je boodschap is duidelijk.

 

Maar dit is natuurlijk enkel bij bekende de situatie, en die weten we vaak wel vorm te geven omdat we de ander kennen en hun reactie en behoefte kunnen inschatten. Wat nou als het over een onbekend persoon gaat, iemand die je tegenkomt op straat? In deze situatie vinden wij echt dat je niets ervan mag zeggen wat een ander onzeker of verdrietig kan maken. Niemand hoort graag dat ze iets fout doen of gevaarlijks of slechts, en al helemaal een ouder niet. Want face it, alle ouders zijn onzeker zo nu en dan, en dit soort uitspraken naar je hoofd geslingerd krijgen helpt echt niet mee. Als de ander vragen heeft en jou ergonomisch ziet dragen, en daar nieuwsgierig naar is, dan kan diegene ook aan jou vragen gaan stellen, tonen dat er interesse is, of een gesprekje aanknopen. Uiteraard kun je dan polsen of er een opening ontstaat om voorzichtig te vertellen over ergonomisch dragen, maar let er ondanks alles op dat je toch ook de positieve kanten belicht van het dragen. Want ja, ook niet ergonomisch dragen heeft voordelen die ergonomisch dragen biedt. Wat dacht je van de nabijheid, het dichtbij zijn, het handen vrij hebben (meestal), het bieden van dat plekje op je hart. 

Als je de volgende keer iemand tegenkomt die op een manier draagt waar jij niet voor zou kiezen, en je weet niet wat je moet zeggen, zeg dan gewoon eens 'wat fijn he, zo samen dichtbij elkaar'.   

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »