Terug

Waarom wij niet voor het face forward dragen zijn

Waarom wij niet voor het face forward dragen zijn

Er is veel discussie over, maar wij zijn hierin heel erg stellig. Wij zijn niet pro face forward dragen, en leggen graag uit waarom.

Het face forward dragen met een draagdoek of draagzak, oftwel, het dragen van een kindje met het gezichtje naar voren toe ipv naar de ouder/verzorger toegericht, is altijd al een puntje van discussie geweest in draagland. Ok, niet altijd, maar de laatste tijd jaagt de discussie weer aan doordat er een groot merk claimt dat het allemaal helemaal niet zo erg is. Hoogtijd voor ons om dus onze mening te geven, en die zal niet iedereen even leuk vinden, maar so be it. 

Het face forward dragen van een kindje raden wij af. 

Shocking right? Nee, vast niet echt, maar we lichten het graag even toe. 
Uiteraard zijn er ook bij face forward dragen enkele voordelen van het dragen an sich te behalen, maar zijn die optimaal in vergelijking tot regulier met het gezichtje naar je toe te dragen? Nope. 
Dat veel ouders/verzorgers face foward willen gaan dragen snappen we, je denkt dat het gezellig is voor jullie kindje, dan zien ze zo lekker wat van de wereld, want ze zijn zo nieuwsgierig. I get that part, echt. Maar geloof mij, die wereld ontdekken ze sowieso wel, maar dan het liefst veilig en gedosseerd. Je kindje kan namelijk zijn of haar hoofdje niet wegbuigen als je face forward draagt, de wereld wordt dus letterlijk opgedrongen en wegkijken is onmogelijk. Als je met het gezichtje naar jou toe draagt, zul je zien dat je kindje regelmatig even in jou wegduikt, jij ontneemt het zichtsveld en daarmee de stroom aan prikkels. Je kindje ziet jou, zijn of haar baken van rust en veiligheid. En als het even de wereld aankan, kijken ze echt wel opzij. Dat is dus direct punt 1, de overload aan prikkels die een kindje te verwerken krijgt. Prima, thuis, voor 10 minuten, maar in de praktijk willen mensen juist op de meest drukke plaatsen face forward dragen, want dat pretpark moet optimaal beleefd worden niet waar ;) 

En dan punt 2. De houding van de beentjes/heupjes. Ok, er zijn enkele dragers die enigzins een ergonomische hurk spreid houding aanbieden van de heupjes, maar het oogt net niet helemaal lekker toch. Al helemaal niet in een drager waarbij de beentjes ook nog eens naar beneden hangen, maar goed die vinden wij bij voorbaat al niet ergonomisch en komen ons assortiment niet in. De houding van de beentjes nog even daar gelaten, brengt ons naar punt 3. De bolling van de rug. Huh, hoor ik je nu denken. Juist, we horen er nooit iemand over als we de discussies online soms lezen vanaf de zijlijn, maar bij het ergonomisch dragen zien we graag dat de natuurlijke bolling van de rug van een kindje gerespecteerd wordt. Bij het face forward dragen, met name als dit door een vrouw gebeurt met, jawel, borsten, is dit vrij moelijk. De borsten van een vrouw drukken namelijk het ruggetje van een kindje hol ipv het natuurlijke bol wat we graag zien. Ik geloof dat ik dit zelfs 1 van de meest belangrijke tegenargumenten vindt. Denk er maar even over na, je zit rechtop, met je gezicht naar de hele wereld gericht en je benen bungelen los ergens in de wijdte, er is geen contact met de buik van de dragende verzorger en ondertussen zit je kaarsrecht met een holle rug omdat er 2 kussens in je rug/schouders porren. Get the point? Juist! 

Nou zijn er natuurlijk situaties waarin face forward dragen wel een oplossing is, bijvoorbeeld voor een ouder in een rolstoel, wij zijn helemaal voor maatwerk advies, maar die situatie is daadwerkelijk anders dan de reden waarom sommige ouders/verzorgers denken dat ze willen face forward dragen. 

Als jij denkt dat je kindje graag meer wilt zien, denk dan eerst eens aan heupdragen. Je heup is een hele veilige en fijne plek voor je kindje om net wat meer te zien, laten we zeggen een 90 graden beeld en 90 graden rustzone. Het dragen op de heup kan met een ringsling, draagdoek, maar ook met sommige draagzakken. 

We hopen dat onze mening over het face forward dragen nu een stukje duidelijker is geworden bij je. Mocht je vragen hebben over dragen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag :) 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »