Terug

Waarschuwing! Draag je kindje niet onder een regenponcho!

Waarschuwing! Draag je kindje niet onder een regenponcho!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, en daarom nu even een artikel erover. Draag je kindje NIET onder een regenponcho of iets soortgelijks.

Het is vreselijk, maar het moet gezegd worden. Draag je kindje absoluut NIET onder een regenponcho. 
We snappen dat het verleidelijk is, en logisch lijkt in ons natte kikkerlandje, maar het is absoluut niet veilig om je kindje onder een regenponcho te dragen. Op verzoek van een verpleegkundige van een kinderziekenhuis schrijf ik deze waarschuwing.. ik heb het zelf ook weleens gezien op straat, en toen degene aangesproken, wat ik normaal nooit doe! Kun je nagaan hoeveel mensen van jullie ik wellicht wel geheel incongnito ben tegengekomen, als je ooit iemand vol tevredenheid en voldoening naar je hebt zien glimlachen, dan was ik dat waarschijnlijk ;) maar dat terzijde, als ik iets zie wat echt gevaarlijk is, dan stap ik erop af. En dat is dus absoluut het geval bij het dragen onder een regenponcho. 
De verpleegkundige die mij vroeg deze waarschuwing te schrijven was erg ontdaan van een voorval bij haar op het werk, en dat begrijp ik volkomen. 

Bij het dragen onder een regenponcho, of wat je dan ook over je kindje heen drapeert (denk aan de zomer aan hydrofielen en doeken tegen de zon..., het is gewoon allemaal gevaarlijk. Je blokkeert hiermee iedere verse luchtstroom, en de temperatuur kan enorm oplopen, ja ook in de winter. Zorg dat je altijd een vrije luchtstroom bij het gezicht van je kindje hebt, en dan bedoel ik ook echt ALTIJD. Ook niet even voor 5 minuten door die stortbui, laat dan die stortbui maar op je kindje en jezelf neerplenzen. Het is gewoon gevaarlijk, ook voor heel eventjes. Geen discussie over mogelijk. 

Let ook goed op met draagjassen die eigenlijk niet als draagjas bedoeld zijn, als het gat waar het hoofd van je kindje doorheen moet verkeerd geplaatst is, dan is dat alsnog onveilig. Dit jaar lijkt er een toename aan wish en ali oplossingen te zijn, geloof mij, die producten hebben gaten op geheel verkeerde hoogtes. (of je krijgt zelfs iets zonder gat...) 

 

Laatste maal en met grote klem en strenge toon dus nog eenmaal:
Draag je kindje NIET NOOIT NIMMER onder een regenponcho en zorg altijd voor een vrije luchtstroom! 

 

Wil je je kindje veilig dragen in guurder weer? Kijk dan eens naar onze Little Frog draagcovers, deze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens het dragen, en je hebt er een vrije luchtstroom bij. 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »