Terug

Wanneer draagdoek afbouwen? Lees onze mening

Wanneer draagdoek afbouwen? Lees onze mening

Wanneer bouw je het dragen met een draagdoek of draagzak af? 
Die vraag krijgen wij weleens, en we geven je graag onze mening erover. 

Wanneer je het dragen afbouwt is allereerst geheel persoonlijk en per kindje weer anders. Eigenlijk zijn er geen richtlijnen over het afbouwen van het dragen met een draagdoek of draagzak, je voelt hierin vooral het eigen gevoel. Kijk goed naar de behoefte van een kindje, en vergeet ook jouw eigen behoefte hierin niet. Het kan maar zo zijn dat jij na enkele weken dragen al de behoefte voelt om af te bouwen, luister naar jezelf.

 

Wat veel mensen ervaren is dat zo rondom de periode waarin een kindje leert zitten, het kindje minder graag gedragen lijkt te willen worden. Draagstaking ook wel genoemd in de draagouders termen. Een draagstaking betekent echter niet per direct dat je kindje niet gedragen wilt worden, meestal zit er namelijk iets anders achter, wat overigens volledig verklaarbaar is. Namelijk je kindje is aan het ontwikkelen, tijdens de periode waarin een kindje zelfstandig leert zitten is met name de ruggengraat en daarbij behorende spierkrachten, volop in ontwikkeling. Een kindje voelt ook vaak wat steviger aan als je het gedurende deze periode optilt, en er is meer spanning in de romp van je kindje op te merken. Doordat een kindje gedurende deze periode zich wat meer kan afzetten en dus de spieren van de romp strak spant, kan dit als afzetten ervaren worden. Veelal komt een kindje tot rust na het knopen en ontspannen de spieren weer, als je een draagdoek net netjes strak aangespannen hebt, zul je merken dat de draagdoek ineens losser gaat zitten. Dit komt door de ontspanning van het kindje. Je zult gedurende deze periode dus regelmatig even een extra keer gaan aanspannen, dit is helemaal niet erg. Het betekent dus niet automatisch dat je kindje niet meer gedragen wilt worden in een draagdoek of draagzak

 

Vervolgens komt de periode waarop een kindje gaat leren staan en lopen, natuurlijk is de kleine avonturier er dan op gebrand om te gaan ontdekken en te oefenen met het stappen, maar de beentjes raken dikwijls erg vermoeid en het op dat moment kunnen dragen van je kindje zal heerlijk zijn om even tot rust te komen. 

 

Al met al is er geen maximale leeftijd tot wanneer je een kindje draagt, in theorie zou je zelfs een volwassenen nog in een draagdoek kunnen dragen. Luister dus vooral naar het eigen instinct en de behoefte van jou en het te dragen kindje. Ieder kindje is ook weer anders, het ene kindje is niet te vergelijken met het ander. Maak je dus vooral niet teveel druk over wanneer je de draagdoek moet gaan afbouwen, geloof mij, de meeste kindjes willen tegen de tijd dat ze 18 zijn echt niet meer in de draagdoek ;) al willen ze vast nog wel met je knuffelen als ze een veilig plekje zoeken. 

 

Wanneer ben jij begonnen met het afbouwen? Vertel het ons in de reacties. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »