Terug

Wanneer kun je rugdragen met de Tula free to grow draagzak?

Wanneer kun je rugdragen met de Tula free to grow draagzak?

Met de Tula free to grow draagzak kun je buikdragen en rugdragen, maar vanaf wanneer draag je je kindje op de rug met de Tula free to grow? We leggen het hier uit.

De Tula free to grow is een draagzak die geschikt is om mee op je buik te dragen, maar ook om mee op je rug te dragen. Veel mensen vinden het lastig inschatten vanaf wanneer ze hun kindje op de rug 'mogen' gaan dragen in de Tula free to grow draagzak. Het antwoord hierop is eigenlijk niet heel lastig, en we leggen je het graag uit. 

Een kindje maakt een flinke ontwikkeling mee vanaf de geboorte, zo zou je baby op een gegeven moment gaan omrollen, hoofdje zelfstandig stabiel kunnen houden, en gaan leren zitten. Ieder kindje doet dit op zijn of haar eigen tempo. Vaak vragen ouders ons op welke leeftijd een kindje zelfstandig kan zitten, het antwoord daarop is. Wanneer je kindje daaraan toe is. We gaan er geen leeftijd aan hangen, want leeftijd zegt ons echt helemaal niets. Een kindje bepaalt zijn of haar eigen pad is onze mening, en jij als ouder voelt instinctief heel goed aan of alles goed gaat met je kindje. Maar wij hebben wel een advies over wanneer je kunt gaan rugdragen met de Tula free to grow draagzak. 

We vinden het namelijk belangrijk dat een kindje in staat is om zelf zijn of haar zit te verbeteren. Laat me dat even verder toelichten. Als je op je buik draagt, zul je ongemerkt af en toe je kindje wat rechterop zetten als ze iets schreef in de draagzak zakken. Dit heb je vaak zelf niet eens door, want je handen zullen je kindje sowieso al vaak over het ruggetje aaien. Als je kindje voorop zit heb je hier goede controle over, zie en voel je het als je kindje even wat hulp nodig heeft. Als je kindje op je rug zit, voel en zie je dit niet zo snel. En je komt ook met je handen niet continu bij je kindje zijn ruggetje etc. Hier is dus je kindje aangewezen op zijn of haar eigen krachten. 

Zodra een kindje in de fase van ontwikkeling zit waar het zelfstandig zitten wordt geoefend, wordt tevens de ruggegraat sterker en daaromheen liggende spieren identiek. Je kindje kan zitten, en zichzelf corrigeren als het dreigt om te vallen. Je kindje leert dus balans houden in deze fase. En die eigenschap is zeer belangrijk voor tijdens het rugdragen. Zodra je kindje dit kan, kan het zichzelf namelijk corrigeren in de draagzak en zijn of haar houding aanpassen. 

 

Conclusie. 

Je kunt je kindje rugdragen in de Tula free to grow draagzak vanaf het moment dat je kindje zelfstandig zijn of haar balans kan vinden en kan corrigeren. En hier hangen we geen leeftijd aan, omdat dit moment bij ieder kindje op een ander moment kan komen, en dat is prima. 

 

Benieuwd naar onze collectie Tula free to grow draagzakken? Bekijk dan gauw hier de collectie. 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »