Terug

Geweven draagdoeken en rekbare draagdoeken

Draagdoek kopen? Wij hebben veel verschillende merken draagdoeken op voorraad.

Filters

Geweven draagdoeken en rekbare draagdoeken

Het dragen van je kindje in een geweven draagdoek. 

De meeste mensen kennen het inmiddels wel, het dragen van een kindje in een draagdoek. En de laatste jaren neemt de trend van het dragen in een draagdoek fors toe. Er is inmiddels ruime keuze in allerlei verschillende designs en materialen, en de beroemde mensen worden ook steeds vaker al dragend met een draagdoek gespot. Bij Von Va Voom vindt je een enorme collectie aan merken, je vindt bij ons geheid de draagdoek in je smaak. 

Wat is een een draagdoek.

Een draagdoek is een lange lap stof die op een speciale manier geweven is, bij de productie van draagdoeken worden er met allerlei belangrijke zaken rekening gehouden. Een draagdoek draagt immers wel een kindje en dient dus veilig te zijn. Er wordt bijvoorbeeld gelet op de kans van scheuren van de draagdoekenstof, maar ook bijvoorbeeld of de verfstoffen die gebruikt zijn wel veilig zijn. Het maken van een draagdoek is dus best een ingewikkeld en tijdrovend proces. 

Wanneer kun je beginnen met het dragen van je kindje in een draagdoek.

Je kan direct vanaf de geboorte beginnen met het dragen van uw kindje in een draagdoek. 
Mocht je net bevallen zijn, dan is het natuurlijk raadszaam om eerst even aan te sterken totdat je sterk genoeg bent. 
Je kan ook iemand anders vragen je kindje te dragen in een draagdoek. 

Wat zijn de voordelen van het dragen van je kindje in een draagdoek. 

Er zijn vele voordelen verbonden aan het dragen van je kindje in een draagdoek, zowel voor degene die draagt alswel voor het kindje dat gedragen wordt. Bij het dragen in een draagdoek komt het hormoon oxytocine vrij, dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Deze oxytocine zorgt ervoor dat iemand zich vol vertrouwen voelt en zich bindt en hecht aan mensen. Oxytocine speelt dus een belangrijke rol bij de ouder en kindhechting, hoe hoger de oxytocine spiegel in iemands lichaam hoe lager het stressniveau en hoe gelukkiger iemand zijn of haar gevoelens ervaart. Tijdens het dragen wordt continu oxytocine aangemaakt, naar alle eerdergenoemde voordelen stimuleert dit hormoon ook de borstvoeding, veel dragen kan dus productie verhogend werken tijdens de lactatieperiode. Verder leer je de signalen van je kindje snel herkennen tijdens het dragen in een draagdoek. Je zult zien dat je heel snel doorheeft wanneer je kindje iets nodig heeft. Een pasgeboren baby heeft een klein gezichtsveld, ongeveer 30 tot 40 cm, laat dit nou net de afstand zijn van de plaats op uw buik in de draagdoek tot je gezicht. Je kindje hoort tijdens het dragen je hartslag, dit geluid is geruststellend voor je kindje, het heeft immers maandenlang gegroeid onder het geruststellende getik van je hart. De rechtop positie die een kindje in een draagdoek heeft, heeft tevens een positief effect op reflux kindjes. Door het rechtop houden loopt de voeding minder gauw terug en kan de voeding beter zakken. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen aan het dragen van een kindje, maar laten we vooral niet vergeten dat het dragen van je kindje bovenal ontzettend gezellig is. 

Welke maat draagdoek heb ik nodig?

Draagdoeken worden gemaakt in verschillende maten. Het kan ontzettend ingewikkeld overkomen voor iemand die net begint met dragen in een draagdoek, maar het is minder ingewikkeld als het lijkt. In de regel kan met stellen dat de maat 6 de meest verkochte maat draagdoek is, de maat 6 is ongeveer 4,6 meter lang. Met de maat 6 draagdoek kan je de meest gangbare knopen maken, het meest bekende is wel de front wrap cross carry, oftewel, de buikknoopwijze die je ongetwijfeld weleens ergens tegengekomen bent. De maat 6 draagdoek is geschikt voor mensen met een confectiemaat tussen de eu 38 en de eu 44. Heb je een veel kleinere kledingmaat? Dan is je basis maat een maat 5 draagdoek, deze is ongeveer 4,2 meter lang. Heb je een maatje meer, dan kom je uit op de maat 7 draagdoek, deze is ongeveer 5,2 meter lang. Met je basis maat, ook wel base genoemd, kan je dus de meest gangbare knopen maken. Je kan ermee buikdragen, heupdragen en rugdragen. 

Welke draagdoek is goed voor mijn kindje?

Een kindje dragen met een draagdoek kan met een geweven draagdoek of met een rekbare draagdoek. Beide draagdoek soorten zijn ergonomisch en je kunt zowel met een geweven draagdoek als met een rekbare draagdoek al dragen vanaf de geboorte. 

  • Dragen stimuleert de hechting
  • Ergonomisch dragen met een draagdoek
  • Geschikt vanaf de geboorte 
  • Er zijn talloze manieren van knopen van een geweven draagdoek
  • Dragen is praktisch je hebt 2 handen vrij
  • Als je draagt kun je jezelf bijvoorbeeld op bospaden en het strand ook gemakkelijk bewegen 
Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »