Terug

Kangaroo care, het dichtbij huid op huid buidelen van een pasgeboren baby.

Een pasgeboren baby of prematuur geboren kindje heeft ontzettend veel baat bij Kangaroo care. Kangaroo care is het huid op huid buidelen van een baby. Wij hebben hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om het buidelen te vergemakkelijken.

Filters

Kangaroo care, het buidelen van een baby. 

Kort samengevat is Kangaroo care het huid op huid buidelen van een pasgeboren baby. Dit wordt meestal gedaan door de ouders, maar in principe kan iedereen een baby buidelen en zo genieten van de voordelen. Buidelen wordt in veel ziekenhuizen gestimuleerd na de geboorte van een kindje met een slechte start, maar nog niet zozeer bij een normale a terme geboorte, dat is zonde, want iedere baby en ouder kan genieten van de voordelen van het huid op huid contact. Gelukkig is de voorlichting vanuit verloskundige en ziekenhuizen steeds meer gericht op dit contact en verwachten wij dat binnen enkele jaren, het een algemeen goed is geworden en iedereen gestimuleerd wordt om met hun pasgeboren kindje te gaan buidelen. 

Kangaroo care: waar komt het vandaan?

De kangoeroemethode komt oorspronkelijk uit Colombia als gevolg van een gebrek aan couveuses. De Colombianen bedachten dat het lichaam van de moeder de beste natuurlijke couveuse zou kunnen zijn Door de baby bij een van de ouders dicht tegen de blote huid te houden bleef hun kind warm, stimuleerde het de ademhaling waardoor de overlevingskansen toe namen. De kangoeroemethode bleek erg succesvol en een goedkope en veilige manier van zorg te zijn. Bovenal werd duidelijk dat het de band tussen ouder en kind sterk bevorderd.
Momenteel wordt de kangoeroemethode ook veelvuldig in Westerse ziekenhuizen toegepast. In Nederlandse ziekenhuizen wordt de term kangoeroeen en buidelen gebruikt. Wereldwijd wordt de term Kangaroo Mother Care gebruikt.

Enkele voordelen van kangaroo care op een rij.

  • Het bieden van veiligheid en geborgenheid
  • Versterkt de hechtingsband
  • Vermindert stress bij baby en verzorger
  • Bevordert de zintuigen, geur en smaak
  • Stimuleert de groei
  • Positief effect op de ademhaling, hartslag en temperatuur
  • Stimuleert de borstvoeding
  • Stimuleert de hersenontwikkeling
  • Stimuleert de afweer 
  • Versterkte aanmaak van het hormoon Oxytocine

 

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »