Terug

Leren dragen met een draagdoek

Leren dragen met een draagdoek is niet zo lastig als het lijkt.

Het is wellicht wel de meest gehoorde zin die we horen. "het lijkt mij zo ingewikkeld om te dragen met een draagdoek". Toch valt dat in de praktijk reuze mee! Er zijn ontzettend veel verschillende knopen te maken met een draagdoek, maar 1 daarvan is wel de meest bekende en meest gebruikte knoopwijze, en dat is de zogenaamde "front wrap cross carry", met deze knoopwijze draagt u uw kindje op uw buik. Deze knoop is absoluut niet lastig om te leren en u zult merken dat u door het gewoon te proberen al gauw doorheeft. Vrijwel iedereen die we spreken zeggen na het eens proberen dat het toch eigenlijk wel meevalt en makkelijker is dan men aanvankelijk dacht. Bij vrijwel alle draagdoeken zit een instructieboekje of dvd en hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe u moet knopen. Mocht u het nog een beetje spannend vinden, dan kunt u natuurlijk ook eerst met een knuffelbeer of een pop oefenen. U zult merken dat u al gauw meer vertrouwen in het knopen van de draagdoek krijgt en u al snel op de automatische piloot uw kindje gemakkelijk in de draagdoek kunt knopen. 

Leren dragen met een draagdoek, de draagconsulent.

Om te leren dragen met een draagdoek kunt u ook contact opnemen met een draagconsulent, ook wel draagdoekconsulent genoemd. Een draagdoekconsulent is opgeleid om u veilig te leren knopen met een draagdoek. Bij de meeste draagconsulenten leert u 1 knoopwijze tijdens 1 consult. Soms vinden mensen het prettig om een consult te nemen tijdens de zwangerschap, andere juist weer erna. Ook als de kraamverzorging nog aanwezig is vinden er vaak draagconsulten plaats. De meeste draagconsulenten komen bij u aan huis en de meeste kraamverzorgenden vinden het reuze interessant om bij aanwezig te zijn, dus overleg dit gerust!  Veel mensen nemen een draagconsult om te leren rugknopen, dit vinden ze dan toch wat spannender en door het veilig en direct goed aan te leren heeft u echt meer zelfvertrouwen in uw eigen knoopkunsten en beleefd u nog meer plezier aan het dragen met een draagdoek. Er zijn ook draagconsulenten die zich hebben gespecialiseerd in bijzondere situaties, zoals bijvoorbeeld een prematuur geboren kindje, een kindje of ouder met een beperking, een baby met een spreidbroekje of klompvoetje en noem zo maar op. 

U kunt een draagconsulent bij u in de omgeving vinden op de website van het Instituut voor Hechting, dit is de grootste opleider van draagconsulenten in Nederland en België, Klik hier om direct de kaart van Nederlandse draagconsulenten te bekijken. Ook wij van Von Va Voom hebben bij het Instituut voor Hechting onze opleidingen gevolgd en zijn erg te spreken over de kwaliteit en hoge mate van professionele kennis en vaardigheden van de medewerkers en eigenaresse van dit Instituut voor Hechting. Bekijk onze mogelijkheden voor draagconsulten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »