• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Welke maat draagdoek heb ik nodig?

Welke maat draagdoek.

Draagdoeken worden gemaakt in verschillende maten. Het kan ontzettend ingewikkeld overkomen voor iemand die net begint met dragen in een draagdoek, maar het is minder ingewikkeld als het lijkt. In de regel kan met stellen dat de maat 6 de meest verkochte maat draagdoek is, de maat 6 is ongeveer 4,6 meter lang. Met de maat 6 draagdoek kunt u de meest gangbare knopen maken, het meest bekende is wel de front wrap cross carry, oftewel, de buikknoopwijze die u ongetwijfeld weleens ergens tegengekomen bent. De maat 6 draagdoek is geschikt voor mensen met een confectiemaat tussen de EU 38 en de EU 44. Heeft u een veel kleinere kledingmaat? Dan is uw basis maat een maat 5 draagdoek, deze is ongeveer 4,2 meter lang. Heeft u een maatje meer, dan komt u uit op de maat 7 draagdoek, deze is ongeveer 5,2 meter lang. Met uw basis maat, ook wel base genoemd, kunt u dus de meest gangbare knopen maken. U kunt ermee buikdragen, heupdragen en rugdragen. Zoek direct de draagdoek van uw keuze op.>>

Wat is een basismaat draagdoek? 

Met de basismaat geweven draagdoek bedoelen wij de maat draagdoek die jij nodig hebt om de meest gebruikte en voor de hand liggende knopen te maken met een geweven draagdoek. Over het algemeen hebben we het dan over de welbekende buikknoop, genaamd front wrap cross carry die vrijwel iedereen maakt bij het gebruiken van een draagdoek. Ook is de basismaat draagdoek de maat die nodig is voor het maken van verschillende heupknopen en rugknopen. Kortom, de basismaat geweven draagdoek is dus zoals de naam al doet vermoeden, echt jouw basismaat. 

Welke maat draagdoek heb ik nodig?


De meest verkochte maat in draagdoeken is maat 6, maat 6 staat gelijk aan ongeveer 4.6 meter lengte.
Als vuistregel geven wij de volgende adviezen bij uw maatkeuze, ontdek hieronder jouw basismaat draagdoek. 

 
Kledingmaat trui gebruiker maat draagdoek
eu 36 en kleiner 5
eu 38 t/m 42 6
eu 44 en groter

Als je het bovenstaande schema hebt bekeken en jouw maten hebt vergeleken dan weet je nu welke maat draagdoek jouw basismaat is.