Terug

Babylonia Tricot Slen, rekbare draagdoeken.

Babylonia Tricot Slen draagdoek is een fijne draagdoek voor je kindje waar je samen mee op avontuur kan gaan.

Filters

Babylonia Tricot Slen, rekbare draagdoeken.

Tricot Slen van Babylonia is een ware pionier in het dragen in Europa

In ons buurland België is een van de pioniers van het dragen in Europa gevestigd, genaamd Babylonia. In de buurt van Antwerpen werkt een team vol enthousiaste medewerkers samen om onder fair trade omstandigheden en uiterste precisie al de producten van Babylonia te verwerken en door te ontwikkelen.

De Babylonia Tricot Slen draagdoek

Een van de bekendste draagdoeken die onder dit label valt is de Tricot Slen. Deze rekbare draagdoek, of door Babylonia liever gebreide draagdoek genoemd, is een bekende draagdoek en voor vele ouders de eerste opstap naar het dragen van hun baby. De Tricot Slen is de laatste jaren dusdanig ontwikkeld en dat is ook zeker een reden waarom zoveel ouders deze draagdoek voor het buikdragen van een baby in huis hebben. Kortom, voor de eerste weken van het dragen van je baby op de buik, kan je met een gerust hart een mooie kleur Tricot Slen uitzoeken in ons assortiment van Babylonia. 

Het verschil tussen een rekbare draagdoek en een geweven draagdoek

De Tricot Slen is een rekbare draagdoek, ofwel een gebreide draagdoek. Dit betekent niet dat de draagdoek met 2 breinaalden en een bolletje wol gemaakt is, maar op grote machinale speciale breimachines die ontzettend fijne steekjes kunnen maken. De Tricot Slen is volledig gemaakt van 100% biologisch katoen, laat je dus niet verwarren door de benaming gebreide draagdoek. In dit proces zit gelijk het grootste verschil tussen een rekbare en een geweven draagdoek. Breien en weven zijn dus twee compleet verschillende methodes en maken dus verschillende eindproducten als gevolg. De gebreide draagdoek heeft stretch en een geweven draagdoek heeft dit niet. 

Er bestaan vele merken rekbare/gebreide draagdoeken. Sommige hebben extreem veel stretch en deze zullen niet snel als prettig ervaren worden, andere hebben een perfecte hoeveelheid stretch. De Tricot Slen van Babylonia valt natuurlijk onder dit laatste. De hoeveelheid stretch in de Tricot Slen draagdoek zorgt ervoor dat de gemaakte knoop niet snel uitzakt en het dragen veilig en makkelijk aanvoelt. 

Hoe kan ik met een Tricot Slen mijn baby dragen?

Met een Tricot Slen raden wij aan enkel op de buik te knopen in de speciaal voor rekbare draagdoeken ontwikkelde buikdraagmethode. De methode die bij geweven draagdoeken wordt gebruikt is anders dan de methode die bij rekbare draagdoeken wordt gebruikt. Bij je Tricot Slen zijn handige instructies bijgeleverd, waarmee het knopen van de Tricot Slen zeker niet ingewikkeld wordt en je het snel onder de knie zal hebben. Wij raden aan je kindje altijd rechtop te dragen en niet liggend. Je kan hier ook de handleiding downloaden van de Babylonia Tricot Slen. 

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »