Terug

Ringsling, ring slings.

Bekijk ons assortiment aan Ring Sling producten.

Filters

Ringsling, ring slings.

De ringsling/ring sling.  

De ringsling is een ontzettend handig hulpmiddel om je kindje mee te vervoeren. De ringsling is gemaakt van speciaal geweven stof, dezelfde stof als geweven draagdoeken. Een ringsling is super makkelijk in gebruik en ideaal voor korte stukjes dragen. 

Wat is een ringsling?

Een ringsling wordt ook weleens ring sling genoemd. Het is in ieder geval een stuk speciaal geweven textiel met aan 1 zijde 2 ringen bevestigd. Een ringsling is gemaakt van geweven draagdoekenstof en anders in gebruik dan de geweven draagdoek. Aan 1 kant van de stof zitten namelijk 2 ringen bevestigd, deze zitten vast en kunnen dus niet eraf gehaald worden. De stof is ook korter als bij de meeste geweven draagdoeken, meestal zo rond de 2 meter, maar dit kan ook minder of iets meer zijn. Met een ringsling draagt men op de heup, dit kan al vanaf de geboorte. Men haalt het andere uiteinde van de stof door de ringen en slaat deze weer terug door 1 ring, hierdoor ontstaat een stevige sluiting. Door de stof door deze ringen aan te spannen kan met de draagdoekenstof netjes om het lichaam van uzelf en het kindje laten sluiten. Door de bovenste ring iets op te tillen aan de onderkant, kunt u de stof weer losser maken en uw kindje uit de ringsling halen. U kunt dan de ringsling gewoon om u heen laten hangen, en als uw kindje weer erin wilt, plaatst u hem of haar heel gemakkelijk weer terug in de ringsling. 

Wat betekent gathered, floating, pleated ringsling? 

Bij een ringsling zijn er verschillende naai methodes om de ringen aan de draagdoekenstof vast te maken. De meest bekende zijn de gathered ringsling schouder, de pleated ringsling schouder en de floating ringsling schouder. Bij een gathered ringsling is de stof bij elkaar geraapt en dan vast gezet. De pleated ringsling schouder is anders afgewerkt, hierbij is de stof in verdeelde vouwen door de ringen gehaald en vast gestikt, hierdoor ontstaat meestal een steviger stukje stof bij de ringen, en dus op de schouder. De floating ringsling is vrij los door de ringen gehaald, soms is de stof zelfs nog een dubbel gehaald, en vaak zit de naad verder van ringen af dan bij de andere stijlen. Het is heel persoonlijk welke schouderstijl iemand prettig vindt, in de regel is gathered het meest algemeen onder de ring slings. 

 
Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »