Terug

Wat is nou eigenlijk een Ergonomische draagzak? Hoe herken ik een goede babydrager of peuterdrager?

Wat is een ergonomische draagzak.      

 

Een ergonomische draagzak is een draagzak waar een kindje in een ergonomische houding in gedragen kan worden. Een ergonomische draagzak is voor zowel ouder als kindje ergonomisch als hij aan de volgende punten voldoet. 

  • Het kindje zit in een hurk spreid houding in de draagzak. De zogenaamde kikkerhouding of M houding genoemd. Dit is vrijwel dezelfde houding als een pasgeboren kindje heeft die lekker bij je op schoot ligt, de knietjes zijn iets opgetrokken en komen hoger dan het stuitje uit. Iets gehurkt en gespreid dus zoals een kikkertje. 
  • Het kindje heeft daarbij ondersteuning van knieholte tot knieholte, de onder beentjes kunnen vrij naar beneden hangen, maar de stof steunt dus echt tot de knieholte. Als een draagzak te klein is, dan reikt de stof niet meer helemaal tot de knieholtes en als de draagzak te groot is dan hangen de onder beentjes niet ontspannen naar beneden, maar staan deze overspreid naar buiten. 
  • Het rugpaneel, ook wel rugpand genoemd, is soepel en niet hard. Een hard rugpand geeft teveel druk tegen het ruggetje van het kindje en forceert daardoor een te rechte houding. Een pasgeboren kindje heeft nog geen S ruggengraat zoals volwassenen dat hebben, en de natuurlijke bolling die aanwezig is bij baby's dient ten allen tijden gewaarborgd te blijven. Een soepele draagzak zorgt ervoor dat dit mogelijk is, en ondersteunt over het gehele rug oppervlak evenveel tot aan de schouders aan toe. 
  • In een ergonomische drager draag je een kindje altijd met het gezicht naar jou toe. Het gezichtje naar voren toe dragen geeft vaak een verkeerde houding van de heupjes en door de borsten van bijvoorbeeld de moeder, wordt het ruggetje hol gedrukt. Tevens zijn alle prikkels die op het kindje afkomen erg veel tijdens het face forward dragen. In sommige ergonomische draagzakken kun je wel heel kort face forward dragen, hooguit 10 minuten wordt dan geadviseerd. Maar wij raden het af. 
  • De schouderbanden en heupband van een ergonomische drager zorgen ervoor dat het gewicht van een kindje evenredig verdeelt wordt over jouw lichaam. Net zoals bij een goede rugzak is het van belang dat de ergonomische draagzak goed afgesteld wordt op jouw lichaam. Draag bij voorkeur iets boven de heupen zodat het gewicht goed over jouw bekken verdeeld wordt en span de schouderbanden aan beide zijde evenredig strak of los aan, zodat het gewicht in balans verdeeld is over jouw schouders. Span de schouderbanden niet te strak aan, hierdoor wordt het dragen vaak enkel zwaarder, zoek naar de voor jou fijnste afstelling van jouw ergonomische draagzak. 

 

Waar vind ik een ergonomische draagzak? 

 

Er zijn veel draagzak merken te vinden tegenwoordig. Wij kennen er ontzettend veel en hebben vele hiervan getest en bekeken. Enkel volledig ergonomische dragers komen door onze selectie heen en worden bij Von Va Voom aan het assortiment ergonomische draagzakken toegevoegd. Je kunt er dus vanuit gaan dat alle draagzakken die je bij ons ziet ergonomische zijn en goed voor jou en je kindje. 

 

Wil je graag meet weten over welke ergonomische draagzak voor jou geschikt is? Lees dan hier verder. 

 

 Voorbeelden van ergonomische draagzakken bij Von Va Voom. 

Wij hebben ontzettend veel verschillende ergonomische dragers in ons assortiment. Hieronder zie je een 2 van de merken die wij aanbieden, links zie je de Tula Equilateral draagzak, deze draagzak is gemaakt van katoen en canvas en voelt iets steviger aan, maar natuurlijk is het rugpand soepel en dus ergonomisch. Rechts zie je de Kokadi Flip Diorite Stars, dit is een draagzak die voor een deel gemaakt is van geweven draagdoekenstof en daardoor erg soepel, dit soort draagzakken benaderen nog net iets meer het gevoel van een geweven draagdoek. Natuurlijk is er nog veel meer te vinden, kijk bijvoorbeeld eens hier voor een overzicht van alle ergonomische draagzakken die op dit moment op voorraad zijn. 

 

 Tula draagzak equilateral    Kokadi flip diorite stars draagzak

             Tula Equilateral ergonomische draagzak                                            Kokadi Flip diorite stars ergonomische draagzak

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,5 / 10 - 1843 Reviews @ Thuiswinkel Reviews
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »