Terug

Boek een consult

 Een draagconsult

Wat is het?


Een draagconsulent is iemand die een opleiding gevolgd heeft om een ouder/verzorger op een correcte, veilige, verantwoordelijke en leuke manier kan leren knopen. Een draagconsult betreft vrijwel altijd de behandeling van 1 draagwijze (knoop). In ongeveer 1,5 uur tijd leer je een draagwijze naar keuze. Samen oefenen we eerst met een pop, deze pop is speciaal ontwikkeld voor consulenten en heeft het gewicht en formaat van een echte baby. Nadat we samen met de pop de knoop goed onder de knie hebben kun je aan het einde van het consult op een veilige manier en met zelfvertrouwen je kindje dragen. 

Voor wie is het?


Een draagconsult is voor iedereen interessant. Bijvoorbeeld voor iemand die zwanger is en nieuwsgierig is naar hoe alles nou werkt met zo'n ingewikkelde doek. Voor mensen die al een kindje hebben en willen gaan dragen, mensen die een doek gekocht hebben en er niet helemaal uitkomen hoe het nou werkt en zelfvertrouwen hierin zoeken. Misschien draag jij al uitstekend op de buik, maar wil je nu weleens op de rug leren dragen, ook dan is een consult zeer aan te bevelen. Een consult is zeker niet alleen voor onervaren geïnteresseerde, een consult kan ook voor de ervaren drager heel veel betekenen! Ook mensen met een beperking bij zichzelf of hun kindje zijn bij mij van harte welkom, we werken samen naar een oplossing om ook voor jullie dragen mogelijk te maken. We kunnen ook op consult komen in het ziekenhuis, is je kindje opgenomen neem dan gerust contact op, Maaike heeft persoonlijke ervaring met een kindje op een nicu en heeft zich zelf verdiept in wat dragen voor zieke kindjes en hun ouder verzorger kan betekenen. Een consult is niet enkel voor kleine baby's bedoeld, ook met een dreumes zijn er uiteraard mogelijkheden. 

Wanneer ?


Een draagconsult kan te allen tijden worden ingepland, ook als je zwanger bent. Bedenk wel dat je niet over je eigen grenzen heen moet gaan, en ook tijdens het consult altijd aan moet geven als je even pauze nodig hebt. We raden in de zwangerschap enkel buikknopen aan om te leren tijdens het consult, op de buik zul je namelijk starten met dragen, rugdragen leren tijdens de zwangerschap raden we daarom nog niet aan. Hiervoor kunt u beter nog een keer een nieuw consult boeken zodra je kindje er is en jullie samen vertrouwd zijn geraakt met het buikdragen.  In de kraamweek is een consult in principe mogelijk, maar enkel als de kraamverzorgster hier een akkoord voor geeft. Heb je een baby die heel erg huilt en zit je met de handen in het haar? Vermeldt ons dit gerust, we zullen  proberen om dan zo snel mogelijk een plekje voor u te creëren.  Een consult vindt plaats op een dag en tijdstip in overleg, ook avonden en weekenden zijn mogelijk. 

Hoe boek ik een consult?


Voor het boeken van een consult kun je contact opnemen via het contactformulier, een email sturen naar support@vonvavoom.nl of even bellen naar 085-8888588 
Het aanvragen van informatie over een consult is altijd vrijblijvend.  Wat kost het?


Er zijn verschillende opties voor een consult, onderstaande prijzen gaan uit van een normale situatie. In sommige situaties kan het zijn dat er meer tijd nodig is, in dat geval ontvangt u een offerte op maat, of spreken we samen een uurtarief af. 

Standaard consult

Prijs: €75,-
Duur: 1,5 uur 
Je leert: 1 draagwijze/knoop naar keuze, deze spreken we van te voren af. 
Voor wie: voor 1 persoon, eventuele partner mag uiteraard meekijken, wilt je partner ook meedoen met -knopen? Dat kan, maar dan rekenen we €100,- en duurt het consult 2 uur.  

Zwangerschapspakket

Prijs: €100.-
Duur: 1,5 uur tijdens de zwangerschap en een terugkom consult van 1 uur in de eerste weken na de geboorte. 
Je leert: 1 buikdraagknoop.  Tijdens het 1e consult oefenen we met een pop, tijdens het terugkomconsult oefenen we kort nog even met de pop en aan het einde van dit consult kijken we mee hoe je je eigen kindje voor het eerst in de doek knoopt.  

Fine tune consult

Prijs: €50.-
Duur: 1 uur 
Je leert: Je kunt al een knoop en wilt dat we even mee kijken en samen met jouw de puntjes op de i zetten. We bespreken van te voren welke knoop je wilt finetunen. Mocht tijdens het consult blijken dat je toch liever een volledig consult wilt of nodig hebt, dan verlengen we het consult en wordt er een standaard consult berekend.Pasconsult

Prijs: €50.-
Duur: 1 uur 
Je leert: Je weet al dat je niet met een draagdoek aan de slag wilt, maar een ergonomische drager, of je wilt graag naast het dragen met de draagdoek ook een drager aanschaffen maar weet niet welke. Samen gaan we opzoek naar welke drager bij jullie wensen, kindje en lichaam past. Welke draagzak voor jou lekker zit is ontzettend persoonlijk, en welke draagzak past het beste bij jullie kindje? Mocht dit consult uitlopen naar 1,5 uur of heb je liever iets meer tijd dan rekenen wij de kosten voor een standaard consult. 


Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB.

Prijs: €75,-
Duur: 1,5 uur ( indien u verwacht pauze's nodig te hebben, geef dit dan aan, dan verlengen we het consult tegen meerprijs)
Je leert: De consult optie knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB is een consult enkel geschikt voor zwangeren. Je leert tijdens dit consult niet een knoopwijze waarbij het doel is je kindje te dragen, maar je leert 6 knoopwijzen aan welke het zwangere lichaam ondersteunen en kunnen terugbrengen in hun oorspronkelijke balans en een actieve houding. Door deze actieve houding en de ondersteuning op probleemgebieden kan de zwangeren verlichting ervaren van klachten zoals bijvoorbeeld hoge rugpijn, nekpijn, lage rugpijn, bekkenklachten, benauwd gevoel. We willen benadrukken dat deze knoopwijzen de buik niet enkel 'tilt', maar wel degelijk het gehele lichaam kan beinvloeden op het gebied van houding en steun. De steun neemt geen spierkracht over, spieren worden dus niet 'lui' maar enkel ontzien en even ontspannen. De gespannen spieren die verkrampingen en klachten kunnen veroorzaken worden dus even geholpen om te onstpannen. De knoopwijzen zijn ook niet puur decoratief. Ik raad ten zeerste af een buik volledig te omwikkelen met een draagdoek, dit kan een benauwend gevoel geven voor uw baby. De knoopwijze die ik u aanleer zullen in geen enkel geval hoger dan uw navel de buik bedekken. Indien u klachten ondervindt die u hinderen in uw dagelijkse bezigheden adviseren wij u ook om ten allen tijdens een fysiotherapeut en.of bekkentherapeut te benaderen voor behandeling.

Workshop

Prijs: afhankelijk van het aantal personen. Vanaf 3 personen. 
Duur: 2 uur of indien een grote groep, langer. 
Jullie leren: 1 draagwijze/knoop.  
Neem gerust contact op als je een workshop wilt bespreken en een offerte wilt ontvangen. Ook mogelijk tijdens babyshowers, als zwangerschapsclub activiteit, voor een gezin met opa oma zussen en vriendinnen enz. We geven geen rugdraag workshops aan te grote groepen ivm het feit dat we maar 2 ogen hebben, en dus niet overal tegelijk de veiligheid kunnen waarborgen en kan bijspringen. 

Lezingen

Organiseert u een activiteit en denkt u dat wij met een stand of lezing bij kan dragen hieraan? Neemt u dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Mamacafe's, verloskundige, ziekenhuis inloopdagen voor zwangeren etc. 
 

Handig om te weten. 

- het is handig als je tijdens het consult makkelijk zittende kleding draagt. 
- De consulent neemt draagdoeken, ringslings en of dragers mee, een eigen doek gebruiken kan natuurlijk ook. 
- Tijdens het consult is het handig als we ongestoord te werk kunnen gaan, het is dus handig als er iemand aanwezig is die even op je kindjes kan letten. 
- We werken niet in een ruimte waar op dat moment ook gerookt wordt. 
- We vinden honden prima, maar als ze veel heen en weer dribbelen graag even in een andere ruimte. 
- Een spiegel is erg praktisch, als je een grote spiegel hebt is het handig als we deze erbij kunnen pakken. 
- Vaak is het voor een 1 op 1 consult voldoende om even wat meubels aan de kant te schuiven om voldoende ruimte te creëren. 
- Is parkeren lastig in uw omgeving? Wilt u dit dan even laten weten, dan kunnen we daar rekening mee houden. Eventuele parkeerkosten worden in rekening gebracht indien er geen gratis parkeren beschikbaar is. 
- Afrekenen van het consult vindt plaats na afloop van het consult, gelieve contant te betalen. We hebben tevens een mobiele pin mee, maar deze is storingsgevoelig bij slecht mobiel netwerk gebieden. 
- Kortingsacties, codes of bonnen van Von Va Voom zijn niet geldig op draagconsulten. 


Wie komt er bij mij?

Bij Von Va Voom werken we samen met verschillende draagconsulenten uit onze regio en daarbuiten.
Maaike Postma Sterken, de eigenaar van Von Va Voom, heeft een erg drukke agenda en zal niet voor ieder consult op korte termijn tijd hebben. Veelal de 'bijzondere' situaties worden wel door Maaike uitgevoerd, maar vaak worden de standaard consult aanvragen doorgezet naar samenwerkende draagconsulenten.  

 

Door Von Va Voom aanbevolen draagconsulenten. 

Wij hechten waarde aan goede voorlichting en advies. Bij onderstaande consulenten kun je terecht voor een gedegen consult. De consulenten op onderstaande lijst zullen binnen 48 uur antwoorden, en zijn actief werkzaam. 

Flevoland

Drente

Zeeland

Overijssel

Groningen

Zuid-Limburg

Gelderland

Friesland

Utrecht

Noord-Holland

Noord-Brabant

Zuid-Holland

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Von Va Voom 9,6 / 10 - 1906 Reviews @ Klantbeoordelingen
/* Trusted Shops badge */
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »